Social Media Specialist

Social Media Specialist

Stellantis Belux S.A.
Social Media Specialist
Stellantis is een toonaangevende mondiale automaker die wordt aangedreven door een heldere visie: bewegingsvrijheid aan iedereen bieden door betaalbare, veelzijdige en duurzame mobiliteitsoplossingen. De kracht van ons bedrijf ligt in de breedte van ons portfolio van iconische merken, de diversiteit en passie van onze 300,000 werknemers en onze diepe wortels in de gemeenschappen waar we actief zijn.

De merken die Stellantis Belux verdeelt zijn Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Peugeot en Opel.


Als Social Media Specialist binnen onze directie Customer Management Office beheer je de verschillende sociale netwerken van de Stellantis-merken, voer je analyses en acties uit om onze communicatie op de sociale netwerken te verbeteren en ben je verantwoordelijk voor:

- de beste klantenervaring op de sociale netwerken van de Merken in de Belux,
- de ontwikkeling en follow-up van internationale kalenders,
- de opvolging van lokale communicatieaanvragen en van de globale strategie van de verschillende merken voor inzet op sociale netwerken,
- de follow-up van de ontwikkeling en validatie van digitale activa volgens het mediaplan van de merken.

Je houdt natuurlijk ook toezicht op SOME KPI's en het goede verloop van het Community Management.

Bovendien fungeer je als back-up van de Digital Specialist voor de merken die je aangewezen worden.

Om dit te kunnen realiseren zal je takenpakket bestaan uit, o.a.:

- het beheer van de verschillende sociale netwerken en digitale middelen (bannering - inclusief implementatie van de DCO-bannering -, display, OLV, enz.) van de Stellantis-merken, de briefing van het digitale agentschap, de validering van de inhoud en de controle dat deze op de gewenste data online gaat;
- de SOME-strategie voor B2C en B2B voor de verschillende merken van de groep ontwikkelen;
de analyse van de acties en het uitvoeren ervan om onze communicatie op sociale netwerken te verbeteren:
- het monitoren van de posts voor de verschillende merken en afdelingen (F2ML, Service Contract, Aftersales, B2B) en het agentschap briefen over optimalisaties, eventuele aanpassingen en nieuwe inhoud en het project opvolgen tot het live gaat;
- zorgen voor de actualisering en aanpassing van internationale inhoud en zorgen voor de creatie en aanpassingen voor België NL/FR en GDL;
- zorgen voor campagnes die de ASPC richtlijnen respecteren.

Je zorgt voor de gevraagde strategische inhoud zoals LEV-boodschappen, online verkoopdoelstellingen, enz., houdt toezicht op de prestaties en begeleidt het agentschap om de resultaten te verbeteren.

Om een helicopter view te verzekeren organiseer je maandelijkse rapportage- en planningsvergaderingen voor elk merk.

Als SOME Specialist ben je ook goed geplaatst om verbeteringen, wijzigingen en/of nieuwe projecten aan het team voor te stellen.

Je blijft ook op de hoogte van de actualiteit van de merken, producten, meetings, enz. om alle kennis te hebben die nodig is om de SOME-communicatie in overeenstemming met het imago, de tone&style en de nieuwigheden van het merk te organiseren.


Wie ben je?

Je hebt een bachelor- of masterdiploma in communicatie of marketing op zak. Je hebt een bijkomende troef indien je een training over computerprogramma's, grafische applicaties en internet gevolgd hebt en/of reeds een functie in social media uitgeoefend hebt.

Je ontwerp- en creatieve vaardigheden worden met je functionele expertise aangevuld (processen, taken, restricties, gegevens, ...).

Je levert een kwalitatief werk met oog voor details en bent klantgericht. Je bent gekend voor je verantwoordelijkheidsgevoel en het feit dat je initiatieven neemt. Je jongleert met de prioriteiten en kan je werk optimaal organiseren.

Je beheerst de Office 365-tools, CMS, HTML, Photoshop.

De talen van Molière en Vondel hebben geen (of toch zeer weinig) geheimen meer voor jou. Indien je nog Shakespeare (of Dan Brown) leest en een gesprek met Simon Sinek kan houden, is het plaatje compleet.


Wat bieden we aan?

Als je bij Stellantis komt werken, sluit je je aan bij een autogroep van wereldklasse, met een industrieel erfgoed van meer dan 200 jaar, dat bijdraagt aan de geschiedenis van de automobielwereld. Gedreven door het voortdurende streven naar innovatie en uitmuntendheid biedt Stellantis u een uitdagende en lonende werkomgeving. Stellantis is een pionier en leider op het gebied van schone technologie en duurzame mobiliteit en streeft ernaar om op de hoogte te blijven van de belangrijkste trends die de wereld doen bewegen. Dankzij een geweldige teamgeest en een duidelijk afgebakende strategie is de Groep veeleisend, gewaagd en flexibel, en neemt hij nota van de belangrijkste veranderingen voor de auto van morgen.

Je maakt deel uit van een dynamisch team waar een ongedwongen doch geëngageerde sfeer heerst.

Je krijgt een contract van onbepaalde duur en aantrekkelijke voorwaarden met tal van extralegale voordelen (firmawagen, groeps- en hospitalisatieverzekering en ambulante zorgen, maaltijdcheques, resultaatsgebonden bonus, ...).

Wil je je kandidaat stellen? Stuur je motivatiebrief en CV naar genevieve.michiels@stellantis.com
Brussel (NATO)
CMO SoMe