Spokesperson & Media Relations Manager (FR)

Spokesperson & Media Relations Manager (FR)

Brussels Airport
Spokesperson & Media Relations Manager (FR)
Be part of our beating heart

Brussels Airport wil bekend staan als een van de beste luchthavens ter wereld, een volledig verbonden economische hub voor mensen en bedrijven, het kloppende hart van Europa, waar klanten, innovatie en duurzaamheid centraal staan. Wil jij de luchthaven van vandaag en morgen helpen vormgeven?

Stop met dromen en kom ons team versterken!

Om ons departement HR & Corporate Affairs te versterken, zijn we op zoek naar een Spokesperson & Media Relations Manager.

Als Franstalig woordvoerder krijg je de kans om te werken in een unieke omgeving! Je werkt nauw samen met de Junior en Senior Spokesperson, geeft strategisch advies en vertegenwoordigt Brussels Airport Company in klare taal met stijl en overtuiging.

Wat je bij ons zal realiseren:

- Je geeft overtuigende interviews voor radio en televisie in het Frans, je bent ook in staat om korte quotes te geven in het Nederlands.
- Je behandelt de vragen van de pers via mail en telefoon en weet op gepaste wijze te antwoorden, zowel in het Nederlands, Frans als Engels. Je bouwt een netwerk en goede contacten op met de Franstalige pers.
- Je vertaalt interne inhoudelijke projecten in sterke, nieuwswaardige persberichten in de juiste schrijfstijl en reviseert teksten. Je schrijft ook speeches voor de CEO bij persmomenten.
- Je bewaakt de kwaliteit en timing van de perscommunicatie en bepaalt ook mee de keuze van de meest adequate kanalen.
- Je draagt actief bij aan de voorbereiding en uitvoering van de crisiscommunicatie en bent ook tijdens crisissen onder druk een sterke communicator. Je draait mee in het permanentiesysteem van de persdienst.
- Je volgt de brede actualiteit op de voet, verzorgt in beurtrol dagelijkse persoverzichten en rapporteert tijdig aan het management. Je volgt relevante stakeholders op sociale media en beheert monitoringtools.
- Je behandelt mediaverzoeken voor opnames, shoots en reportages, dit met aandacht voor ons corporate imago en met oog voor de operationele impact. Je volgt ook aanvragen voor testimonials op.
- Je werkt mee aan een positief publiek imago van de luchthaven door de persstrategie mee te ontwikkelen en te implementeren. Samen met je collega’s, sta je in voor de voorbereiding, de uitvoering en coördinatie van alle perscommunicatie-acties en – events en maak je ook concrete communicatieplannen. Je bent in staat een communicatieplan van A tot Z uit te werken, op te volgen en uit te voeren.
- Je gaat proactief op zoek naar interessante onderwerpen om te communiceren en in de pers te brengen. Je werkt samen met de projectverantwoordelijken om de juiste communicatiestrategie te bepalen, je adviseert hoe de (pers)communicatie aan te pakken.

Wat jou onderscheidt:

- Je beschikt over een Master Communicatie/PR/Journalistiek/Talen/Geschiedenis of gelijkwaardig door ervaring,
- Je bent bereid mee te draaien in het permanentiesysteem en bent daarbij 1 week op 3 van wacht (24/7 voor persvragen algemeen + crisiscommunicatie),
- Je hebt ervaring met crisiscommunicatie,
- Je hebt minimum 8 jaar ervaring als woordvoerder of in een gelijkaardige rol,
- Je goochelt moeiteloos met woorden, en presenteert moeilijke dossiers in eenvoudige klare taal
- Je blinkt uit in zowel het gesproken als geschreven woord in het Frans. Een goede mondelinge kennis van het Nederlands en het Engels is onmisbaar,
- Je hebt een brede interesse en passie voor actualiteit en volgt het nieuws via de verschillende kanalen op de voet,
- Je bent een teamplayer, weet op een vlotte manier contacten te leggen en relaties te onderhouden.

Gaat je hart al sneller slaan?

Bij Brussels Airport werk je in een wereld op zich, vol nieuwe kansen en spannende uitdagingen. Je komt terecht in een unieke en inspirerende omgeving die je talenten vleugels geeft.

Wat je ervaring helemaal bijzonder maakt? Ons nieuwe Compass-gebouw met zijn prachtige panorama, ideaal uitgerust om op een hybride en flexibele manier samen te werken, waar je kan rekenen op de volledige top 10 van meest gegeerde extralegale voordelen voor werknemers. Daarnaast bouwen we aan een duurzame omgeving waar we met de fiets, bus of elektrische auto naartoe komen en waar we zelfs een eigen treinstation hebben. Wat wil je nog meer?

Volg het ritme van ons hart

Kan je niet wachten om jezelf te overstijgen bij Brussels Airport Company? Stuur snel jouw CV en motivatiebrief via de daarvoor bestemde link. En wie weet, misschien verwelkomen we jou heel binnenkort op onze bruisende luchthaven in het hart van Europa!

Heb je nog vragen? Contacteer gerust matthias.rottiers@brusselsairport.be
Zaventem
https://jobs.brusselsairport.be/job/Spokesperson-&-Media-Relations-Manager-%28FR%29/967798755/
Meer informatie