Teamleader Digital Design

Teamleader Digital Design

Belfius
Teamleader Digital Design
Als Team Lead Digital Design ben je verantwoordelijk voor de omzetting van de strategische merkvisie in een design voor de eigen digitale kanalen van Belfius (websites, bank-app, …). Je ontwerpt en creëert zelf, en leidt daarnaast een team van digitale designers.

Je belangrijkste taken: 

Je bent verantwoordelijk voor de interpretatie en omzetting van de bestaande grafische huisstijl en strategische merkvisie van Belfius in een digitale designvisie en grafische stijl voor de Belfius websites, (web)apps, en digital experiences. 
Je vertaalt creatieve concepten naar aantrekkelijke, innovatieve en efficiënte digital designs en denkt actief mee over UX/UI en interactie. 
Je wordt gedreven door resultaat en zoekt steeds naar manieren om digitale boodschappen visueel nog meer impact te geven. 
Je ontwerpt zelf, en geeft daarnaast ook leiding aan een team aan van 2 Digital Designers. Je zorgt daarbij voor zowel inspiratie als ondersteuning, motivatie,  inplanning, dagelijkse opvolging en kwaliteitscontrole van digitale projecten. 
Je maakt deel uit van het designteam bij Belfius en rapporteert aan de Head of Brand Design. Je onderhoudt nauwe contacten met je brand design collega’s voor uitwisseling en inspiratie. Je werkt waar nodig ook samen met andere creatieve teams voor concept, copywriting, etc. 
Je vormt het aanspreekpunt voor diverse stakeholders uit verschillende departementen binnen Belfius (communicatie, webmasters, digital sales, UX design) en werkt nauw met hen samen op diverse communicatietrajecten voor creatie en digital design. 

Jouw team maakt deel uit van team Brand, Experience & Communication, de sturende kracht achter het merk Belfius. We zetten ons 100% in om ons merk sterk in de markt te zetten via alle touchpoints met klanten, stakeholders en collega’s.

Jij hoeft geen witte raaf te zijn ...

Al kan je er bij ons wel één worden. We zoeken een Digital Designer met min. 5 jaar ervaring, bij voorkeur in een leidinggevende functie in een digitale communicatie-omgeving. 

Je kan een merkvisie vertalen naar aantrekkelijk en innovatief digital design.
Je hebt ervaring met responsive web/app design en grondige kennis van Figma, Photoshop en Illustrator. Kennis van 3D (Blender, Cinéma 3D) en After effect is welkom. 
Je bent een constructieve teamplayer die een team kan aansturen en motiveren en een creatieve visie kan overbrengen. 
Je respecteert deadlines, hebt oog voor detail en staat garant voor de uitmuntende kwaliteit en coherentie van elk project. 
Je schrijft en begrijpt uitstekend het Nederlands of Frans, en je hebt kennis van het Engels.

Belfius koestert zijn talenten

Behalve de kans om elke dag te shinen, bieden wij jou een fulltime contract van onbepaalde duur met:

Een mooi loon aangevuld met een innovatief aanbod om een persoonlijk budget samen te stellen dat je kan besteden volgens je voorkeuren (bv. wagen, fiets, pc, smartphone, tablet, huisvesting onder bepaalde voorwaarden) en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, personeelsvoordeel op eigen producten en diensten, en een hospitalisatie- en groepsverzekering.
Mogelijkheden te over om je te ontwikkelen door een brede waaier aan opleidingen en carrièrekansen in de hele Belfius-groep.
Een goede werk-privé balans dankzij flexibele uren, de combinatie kantoor- en thuiswerk en een aantrekkelijk aantal vakantiedagen.
Een moderne werkplek in het hart van Brussel met een coole fitness, een lekker gezond restaurant en gezellige ontmoetingsruimtes, dit alles op wandelafstand van de winkelstraat, het treinstation Brussel-Noord en de metrohalte Rogier.
Brussel
REQ2709
Meer informatie