Media Strategist

Media Strategist

Var
Media Strategist
Je bent, dankzij jouw rijke digitale ervaring, onze professionele gesprekspartner bij digitale experts aan klantenzijde (media agencies, reclamebureaus en adverteerders).

In een eerste fase ondersteun je ook het salesteam bij de verkoop van onze digitale touchpoints en leer je hen de digitale knepen van het vak kennen.

Vervolgens werk je 360°-strategieën uit voor onze klanten. Dat doe je door hun marketingobjectieven te vertalen in een zo performant mogelijke 360°-strategie op basis van alle mogelijke en relevante VRT-audio-, video- en display-assets.

Je verdiept je in de bedrijfsdoelstellingen van de klanten en hun concurrentieveld en met je kennis in omnichannel-marketing stippel je voor hen een mediastrategie uit die garant staat voor een optimale businessimpact.

Je werkt samen met verschillende experts en salescollega’s.

Je analyseert de business-, marketing-, communicatie- en mediasituatie van de klant, haalt inzichten uit beschikbare research en datasets om de (digitale) strategie van de klant te optimaliseren.

Je combineert je media- en digitale vaardigheden met kennis van de belangrijkste sectoren en de nieuwste marketingtechnieken.

Je bent in staat om een ​​efficiënte 360°-strategie op te stellen om de verwachte doelstellingen te halen, en dit van branding tot awareness, reach en conversie.

Je bent klantgericht en leert graag meer over hun business en ambities.

Je bouwt graag sterke relaties op met onze klanten, evenals met de digital managers bij media agencies, bureaus als adverteerders.

Je bedenkt en implementeert 360°-strategieën binnen de vooropgestelde budgetten en KPI's.

Je bepaalt – in overleg met onze sales en klanten – de specifieke doelstellingen, zorgt voor een vlotte operationele uitvoering en optimalisatie van de voorgestelde strategieën en bewaakt de voortgang ervan.

Je bedenkt – samen met het team Business Development – innovatieve ideeën om de impact van Var & VRT op de businessdoelstellingen van de klant te vergroten.

Je analyseert en bespreekt de rapporteringen met de accountmanagers en met de klanten.

Deze rol rapporteert, naargelang niveau, expertise en ervaring, aan de Head of Sales (Media Agencies) binnen het salesteam of aan de Chief Commercial Officer (CCO).


Je profiel:

Je hebt een bewezen werkervaring als strategisch planner.

Je beschikt over een degelijke kennis van de digitale wereld (nationale, internationale en lokale spelers).

Je hebt kennis van mediacampagne-KPI's, zoals GRP, ratings, audiences measurement, CTR, LTR, viewability, engagement rate, ROAS, acquisition, activation, ...

Je begrijpt hoe tv, radio en digitale kanalen werken en worden gemeten, aan welk deel van de (digitale) conversietrechter ze bijdragen in zowel consumenten- als B2B-journeys.

Je hebt praktische en strategische businesservaring met offline en online media (tv, radio, sociale media, SEO/SEM, affiliate marketing, digitale prestatiemarketing, marketing automatisation, CRM-software en dataplatforms).

Je hebt een gedegen ervaring met online marketingplatforms, tools en web based technologieën.

Je bent bekend met AdTech- en MarTech-technologieën aan zowel verkoopkant als bij agencies of adverteerders.

Je hebt inzicht in Google Analytics, Adobe Analytics of andere analysesystemen.

Naast sterke analytische vaardigheden, beschik je ook over uitstekende communicatieve, organisatorische, interpersoonlijke en teamoverschrijdende samenwerkingsvaardigheden.

Je hebt een universitair diploma in marketing, digitale technologieën of een relevant vakgebied.

Je hebt minstens 3-5 jaar aanverwante werkervaring.

Je spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

Wat kunnen wij je bieden?

Een job in de wervelende wereld van media & advertising, bij een van de grootste spelers en met ambitieuze plannen.

Een professionele stimulerende werkomgeving die nieuwe medewerkers verwelkomt, een organisatie die investeert in mensen en hen naar waarde schat.

Een competitieve verloning met tal van extra's.
https://www.var.be/nl/werken-bij-var/vacature-media-strategist