Social Media Specialist

Social Media Specialist

Electrolux Belgium nv
Social Media Specialist
Be a storyteller!

Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

Een verhaal dat gedeeld mag worden! Om deze boodschap online verder uit te dragen zijn we op zoek naar een Social Media Expert die onze organisatie voltijds kan versterken.

Om onze klanten en consumenten te blijven bereiken en het verhaal van Electrolux te vertellen zullen we onze social media activiteiten moeten versterken. Daarom zijn we op zoek naar een creatieve collega, die zich helemaal thuis voelt in de wereld van Social Media. Een collega die luistert naar collega’s van andere afdelingen, luistert naar de behoeften van onze klanten en consumenten en hier op een slimme manier op in speelt.

We zijn op zoek naar een Social Media Specialist die ons digital marketing team komt versterken. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de social media activiteiten binnen de Benelux. Je werkt nauw samen met marketing collega’s in Nederland en Belgie, collega’s van andere afdelingen en externe stakeholders.

Een aantal verantwoordelijkheden:

> Je vertaalt de Social Media strategie in een sterk contentplan voor België en Nederland.
> Je rolt beide contentplannen uit van kalender tot published post m.a.w. je staat in voor de content creatie op sociale media zoals visuals opmaken en verzamelen, redactie van teksten, video’s editen, waarbij je rekening houdt met de brand guidelines
> Je gebruikt de Europese contentkalender als leidraad, maar houdt rekening met de noden in de Belgische en Nederlandse markt en vertaalt dit naar een bijhorende lokale contentkalender.
> Je werkt nauw samen met onze media agencies in België en Nederland en adviseert mee het doelpubliek, de bijhorende kanalen en de type posts/advertenties van onze diverse social media campagnes.
> Je bent de voornaamste contactpersoon voor onze media agencies, verantwoordelijk voor social media advertising, en je staat in voor een vlotte samenwerking alsook het briefen en opvolgen van diverse projecten/campagnes.

Je hebt:
> een achtergrond in Marketing
> relevante werkervaring: Facebook Business Manager, Facebook Ads en Google Analytics.
ervaring met apps zoals onder andere Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign
> goede beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal. Gesproken en geschreven
Brussel
https://career.electroluxgroup.com/careers/social-media-specialist-20654/