Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Brand Manager Xtra

Brand Manager Xtra

Colruyt Group
Brand Manager Xtra
Functie:

Digital Customer Services versnelt de ontwikkeling van digitale oplossingen voor klanten van Colruyt Group, via Xtra. Jij zorgt voor de ontwikkeling van Xtra als merk en de aansluiting met de andere merken van de groep. Je maakt ook marketingplannen op in lijn met de strategie van het management.


Je komt terecht in de gloednieuwe afdeling Digital Customer Services, dat een grote missie heeft: het centraliseren en versnellen van de ontwikkeling van digitale oplossingen voor de toekomstige klanten van Colruyt Group, over kanalen en enseignes heen.

Concreet vertaal je de strategische doelstellingen van het Xtra-merk naar marketingobjectieven en –acties, en communicatieplannen. Je denkt na hoe we deze doelstellingen kunnen concretiseren via alle touchpoints waar onze klanten in aanraking komen met de diensten van Xtra (winkels, afhaalpunten, online, mobile, wearable, social …). Je werkt deze plannen uit met je collega’s met andere expertises, zoals de (Lead) Marketeer, Product Owner, Service Designer …

Naast deze kerntaak geef je vorm aan de huisstijlgids van Xtra en bewaak je de toepassing ervan. Zo zorg jij ervoor dat de uitstraling van ons merk steeds consistent is en in een oogopslag duidelijk is. Je houdt ook de tendensen en trends in de buitenwereld scherp in de gaten. Wat interessant is voor Xtra en onze missie stel je voor binnen het team.

Last but not least rapporteer je regelmatig over de vorderingen van je marketingplannen. Zitten we op koers voor onze strategische doelstellingen? Je baseert je hiervoor op de resultaten van marktonderzoeken, trends, en relevante inzichten en resultaten uit je dagelijkse initiatieven.

Je werkt in Halle.

Profiel:

Kennis en ervaring – Je hebt een master-diploma in brand management, brand design of marketingstrategie. Of je hebt 5 jaar professionele ervaring in het vormgeven, opbouwen en bewaken van merken, in een start-up, KMO of corporate omgeving. Je hebt ook al een stevige basis opgebouwd in brand- of productmanagement en hebt affiniteit met customer service. Ervaring als marketeer is zeker een pluspunt!
Communicatief sterk en doelgericht – Je kan een briefing duidelijk structureren en geeft goede sturing, steeds met de eindklant in het achterhoofd. Je verliest hierbij je doel nooit uit het oog. Je denkt ook in oplossingen en past je gemakkelijk aan verandering aan.
Overtuigend en vernieuwend – Je kan anderen vlot enthousiasmeren en bent steeds nieuwsgierig op zoek naar kennis en mogelijkheden tot vernieuwing. Hierbij hoort ook dat je graag netwerkt in je domein, om expertise op te pikken en intern te delen.
Assertief – Je staat stevig in je schoenen en bewaakt je grenzen goed. Je trekt anderen hier ook in mee en stimuleert hen om te groeien.
Analytisch inzicht en oog voor detail – Je kan op basis van data en kennis kritische analyses maken en er concrete acties aan hangen. Daarnaast ontsnapt geen foutje of kans tot verbetering aan jouw getrainde oog. Je analyseert marketinginitiatieven tot in de details, want jij weet dat dit de eerste indruk is die klanten van je merk krijgen.
Talenkennis – Je bent Nederlandstalig of Franstalig met in het beste geval een stevige kennis van het Nederlands. Als je dat nog niet hebt, ben je wel bereid snel bij te leren. Kennis van het Engels is een pluspunt.

Wij bieden:

Verantwoordelijkheid en impact – Je kan rekenen op een boeiende job met veel verantwoordelijkheid, waar je ook snel concreet resultaat van ziet. Je denkt mee op merkniveau en kan dus echt het verschil maken.
Een sterk merk – Je krijgt een merk in handen dat al bekend en geliefd is bij de klanten van Colruyt Group. Xtra kan rekenen op zo’n 4 miljoen gebruikers. En het beste van al? Je hebt de vrijheid om het Xtra-merk helemaal klaar te maken voor de toekomst en het de juiste emotionele en rationele invulling te geven voor een breed klantenpubliek. Als dat geen mooie uitdaging is!
Stimulerende werkomgeving – Je komt terecht in een transparante cultuur met ruimte voor initiatief en persoonlijke groei.
Groeimogelijkheden – Net als in de andere afdelingen van Colruyt Group, kun je in deze functie rekenen op een breed aanbod aan professionele en persoonlijke opleidingen.
Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.
Halle
26113-21XI-UBA-
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/14703