Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Category Coach (Category Analyst)

Category Coach (Category Analyst)

Colruyt Group
Category Coach (Category Analyst)
Functie:

Als Category coach binnen Colruyt Group zorg je voor klanteninzichten rond categorieën van producten, die verkocht worden door onze merken. Je duikt in de cijfers en formuleert adviezen die helpen om de verschillende categorieën binnen onze groep verder te optimaliseren.

De winkels van Colruyt Group zijn gevuld met letterlijk duizenden producten. Daar hoort heel wat data bij. Jij gaat onder meer aan de slag met data van Xtra en maakt grondige analyses van het aankoopgedrag van onze klanten. Waar scoren we goed? Wat zijn eventuele pijnpunten? Welke opportuniteiten en groeimogelijkheden zijn er? Dit zijn vragen waar jij een antwoord op zoekt in de cijfers. Je maakt analyses en zoekt verklaringen voor jouw bevindingen.

Op basis van je analyses trek je besluiten, formuleer je aanbevelingen en rapporteer je die aan heel wat stakeholders. Op groepsniveau zoek je naar inzichten die onze marketeers oa. kunnen gebruiken in de opbouw van onze private label strategie. In de food enseignes (Colruyt Laagste Prijzen, Okay, …) breng je de categorie inzichten naar de productgroepmanagers en aan andere collega’s van je categorie zoals aankopers, promotoren en marketeers. Je werkt rond topics als assortiment, verpakking, prijs, promotie, communicatie naar de klant, beleving in de winkel, personeel of concurrentieanalyse. Alle elementen dus van de marketing mix.

Je werkt voltijds in onze hoofdkantoren in Halle. Enkele dagen per week regionaal werken, is ook mogelijk.

Profiel:

Ervaring en kennis – Je hebt een masterdiploma in een economische of marketingrichting. Een eerste ervaring (1 à 2 jaar) als category manager, trade marketeer of marketing analist bij een FMCG speler/fabrikant is een pluspunt.
Affiniteit met FMCG – Je hebt een sterke interesse in Fast Moving Consumer Goods, kent dit segment goed en volgt de marktevoluties.
Analytisch en resultaatgericht – Je bent een sterk analytische geest die makkelijk hoofdzaak van bijzaak onderscheidt. Je duikt graag de cijfers in en doet dat resultaatgericht.
Talenkennis – Je bent vlot drietalig, zodat je iedereen in het Nederlands, Frans of Engels te woord kan staan.
Conceptueel denken –Je bekijkt je takkenpakket regelmatig vanop afstand, zodat je de noden op lange termijn kan inschatten en nieuwe elementen meeneemt in je werk.
Motiveren – Je overtuigt met cijfers en motiveert je publiek om aan de slag te gaan met de inzichten die jij uit de data haalde. Je brengt het verhaal achter de cijfers.

Wij bieden:

Stimulerende werkomgeving – Je kan rekenen op een boeiende job met veel afwisseling. Je deelt je kennis met je collega’s en zij staan ook voor jou klaar.
Verantwoordelijkheid –Je neemt veel verantwoordelijkheid op binnen Corporate Marketing. Je hebt impact op beslissingen en ziet het resultaat van je input rechtstreeks in de winkel.
Duurzame loopbaan – Bij Colruyt Group geloven we dat de firma groeit wanneer onze mensen groeien. Daarom bieden we tal van opleidingen aan om zowel professioneel als persoonlijk positief te evolueren.
Extralegale voordelen – Boven op een mooi nettoloon krijg je extralegale voordelen zoals winstdeelname en maaltijdcheques.
Zekerheid – Je krijgt meteen een contract van onbepaalde duur in een stabiele familie van bedrijven.

Contact

Manon Koutstaal
Halle
26497
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/14992