Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Digital analytics expert

Digital analytics expert

Colruyt Group
Digital analytics expert
Functie:

Apps, sociale media, websites … Online aanwezigheid wordt steeds belangrijker. Om die digitale kaart verder uit te spelen, bouwt het communicatiebureau CCX zijn digitale team verder uit met een vierde Analytics expert.

Je komt terecht in het Communication Data & Analytics team. Het totale team telt een 7-tal personen en bestaat uit een mix van digitale analisten en technische experts in datacaptatie.

Als digital analytics expert ondersteun je verschillende merken van Colruyt Group bij hun digitale activiteiten. Je verzamelt en interpreteert data van verschillende online touchpoints (sites, apps, e-mails, campagnes …).
Je gaat samen met de partner op zoek naar relevante meetpunten en KPI’s die bijdragen tot de online gebruikservaring van de gebruikers en tot het behalen van communicatiedoelstellingen.
Eenmaal deze meetpunten bepaald zijn, zit je samen met technische experten die er voor zorgen dat de gevraagde meetpunten geïmplementeerd worden en dat de data richting analytics tools kan stromen.

Je voornaamste rol is het uitwerken van analyses en aanbevelingen die je communiceert naar collega’s van marketing, business intelligence, online verkoop ... Zo draag je bij tot de ontwikkeling van onze digitale touchpoints en ondersteun je de online groei van onze merken.

Je krijgt de kans om je te verdiepen in verschillende specialisaties die te maken hebben met de ervaringen van gebruikers op onze digitale kanalen: gaande van campagne- of media-analyse tot A/B of multivariate testing. Liever bezig met de technische kant van al dat meten of het verbinden van verschillende databronnen? Ook daar geven we je de vrijheid om je als expert verder te ontwikkelen.

Zin voor initiatief en goede communicatievaardigheden zijn essentieel voor deze job. Je hebt vaak contact met interne collega’s en partners bij onze merken en je geeft graag advies. Je bouwt een netwerk uit en brengt complexe informatie over op het niveau van je gesprekspartner. Zo kan je bijvoorbeeld op dezelfde dag een tagging guide bespreken met developers en een analyserapport met marketeers.

Profiel:

Ervaring –Je hebt al enkele jaren ervaring in online marketing of digital analytics. Een basis in statistiek is een must!
Kennis – Ervaring met analytics tools (Google Analytics, Adobe Analytics…) en tag mananagement (bvb. Tealium) is noodzakelijk. Kennis van andere tools is een pluspunt.
Attitude – Als digital analytics expert blijf je op de hoogte van de recentste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Continu bijleren is part of the job!
Teamplayer – Jij krijgt energie van het delen van je digital analytics kennis, en werkt zo met het hele team naar mooie resultaten toe.
Problemen oplossen – Je bent analytisch en hebt een goed probleemoplossend vermogen. Daarnaast kan je goed plannen en stel je je dienstbaar op.
Enthousiasme - Door jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen zet je de mogelijkheden van analytics verder op de kaart.

Wij bieden:

Zekerheid – Je krijgt meteen een contract van onbepaalde duur. Bovendien is Colruyt Group een stabiel en groeiend bedrijf.
Aantrekkelijk loon – Naast een mooi loon krijg je extralegale voordelen.
Een opportuniteit – Je krijgt de kans om een uitdagend domein binnen Colruyt Group mee uit te bouwen.
Ruimte voor jezelf – Bij Colruyt Group werken bijna 30.000 mensen. En toch zijn we geen nummers. Jij krijgt hier de ruimte om te zijn wie je bent, en de vrijheid om initiatief te nemen.
Persoonlijke groei – Bij Colruyt Group kan je jezelf ontplooien, op professioneel en persoonlijk vlak. Naast verschillende jobgebonden cursussen is er ook een ruim aanbod opleidingen persoonlijke groei.
Halle
23643 - vlr4 - uba
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/11908