Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Marketing Analyst

Marketing Analyst

Colruyt Group
Marketing Analyst
Functie:

In de nieuwe afdeling Digital Customer Services speel je een hoofdrol in de vormgeving van onze diensten. Je vertaalt data in waardevolle marketinginzichten en adviezen die mee onze strategie bepalen. Een unieke uitdaging die je dicht bij het kloppende hart van ons bedrijf brengt: onze klanten.

Als marketing analyst bij Digital Customer Services draait jouw job volledig rond inzicht scheppen in het gedrag, de behoeften en de (meest diepe) wensen van onze klanten. Zo creëer jij een stevige kennisbasis waarop we onze marketingstrategie voor Xtra (ons klantenplatform) kunnen bouwen en bijstellen. Onder deze paraplu wacht je een mooi takenpakket.

Wat doe je concreet?

Je verzamelt alle relevante marketingdata en maakt ze beschikbaar voor je collega’s met andere expertises.
Je analyseert deze data en puurt er proactieve marketinginzichten en aanbevelingen uit. Deze inzichten en aanbevelingen rapporteer je aan je management.
Je volgt onze marketingactiviteiten op en evalueert ze (imago-onderzoek, campagnes, promo-acties …).
Je bouwt een report-cataloog en data-cataloog uit, samen met de information controller en data information steward.
Last but not least ben je er zelf verantwoordelijk voor om je kennis rond data-driven werken up-to-date te houden. Verder deel je je kennis ook en zorg je ervoor dat deze manier van werken deel uitmaakt van onze dagelijkse missie.

Je werkt in Halle.


Profiel:

Kennis en ervaring – Je genoot een opleiding in een marketingrichting of hebt gelijkwaardige ervaring. Idealiter heb je al 5 jaar concrete werkervaring in een gelijkaardige functie en heb je expertise opgebouwd in omnichannel marketing en marketing/communicatie-promoties. Bovendien ken je de organisatiestructuur van Colruyt Group al.
Technische skills – Je hebt een aardige basis IT-skills, waaronder een diepgaande kennis van Excel en CRM.
Analytisch vermogen – Je kan kwalitatieve en kwantitatieve analyses maken. Met je kritische ingesteldheid onderscheid je ook makkelijk hoofd- van bijzaken in ingewikkelde situaties. Je bent goed met cijfers en kan complexe gegevens vertalen in heldere inzichten en adviezen.
Vlot en overtuigend communiceren – Je inspireert je collega’s met je enthousiasme en gedrevenheid. Je neemt vaak het initiatief en bent assertief genoeg om je collega’s te overtuigen van je mening.
Leergierigheid – Je bent gedreven om dat beeld over de motivaties en verwachtingen van klanten steeds scherper te krijgen, ook met nieuwe technologieën en methodes.
Talenkennis – Je beheerst het Nederlands goed. Je spreekt ook vlot Frans, zodat je makkelijk kan samenwerken met je collega’s en externe partners.

Wij bieden:

Impact en verantwoordelijkheid – Dankzij jouw scherpe analyses leert Digital Customer Services de klanten van onze enseignes door en door kennen en kunnen we onze doelgroepen beter bereiken.
Stimulerende werkomgeving – Je werkt in een gloednieuwe afdeling waar nog veel pionierswerk wacht. Je krijgt de ruimte om te zijn wie je bent, en de vrijheid om initiatief te nemen.
Blijven leren en ontwikkelen – Net als in de andere afdelingen van Colruyt Group, kun je bij ons gebruik maken van een breed aanbod professionele en persoonlijke opleidingen.
Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.


Contact: Manon Koutstaal - Selectieverantwoordelijke
Halle
26131
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/14696