Marketing analist Bio-Planet

Marketing analist Bio-Planet

Colruyt Group
Marketing analist Bio-Planet
Functie:

Bio-Planet is de biowinkel van Colruyt Group. Voor ons marketing-team zoeken we een analist die data rond de bio-retailmarkt en klantengedrag actief omzet in waardevolle inzichten voor onze marketing- en communicatieacties. Een pioniersrol bij Bio-Planet die cruciaal is voor onze merkpositionering!

Om onze marketing- en communicatiestrategie nog relevanter en gerichter te maken, zoeken we een marketing analist die de nodige inzichten uitwerkt over de markt waarin we ons positioneren, de perceptie en het aankoopgedrag van onze klantengroep.

Dit is een gloednieuwe functie bij Bio-Planet waarvoor je zelf een aanpak en samenwerking met je interne partners bij Colruyt Group (marktonderzoekers, je collega-marketinganalisten, de social-mediabeheerders …) opzet. Ontdek je dat je niet voldoende data hebt om een grondige analyse te maken? Dan ga je op zoek naar een oplossing. Met jouw hands-on mentaliteit is niets een obstakel en alles een leuke uitdaging!

Je krijgt trouwens een grondige opleiding van ons om je helemaal in te werken. Daarna is het helemaal aan jou.

Wat doe je concreet?

Je verzamelt de nodige offline en online marketing data en maakt hier analyses van rond de bio-retailmarkt en klantengedrag (welke doelgroepen komen naar onze winkels? Hoe frequent bezoeken mensen onze winkels? Welke profielen vinden we bij onze trouwe klanten?).
Je interpreteert data en ziet de linken met andere analyses of informatie.
Je verzorgt de briefing en opvolging van kwalitatieve en kwantitatieve marktonderzoeken.
Op basis van je data-analyse formuleer je sterke adviezen voor onze marketingstrategie en dus onze verdere merkpositionering.
Als onze marketinganalist heb je dus heel wat zelfstandigheid en vrijheid. Bij uitbreiding verwachten we daarom ook dat je een deeltje project manager bent. Je stelt noden of obstakels vast en zet vervolgens zelf een project op om ze aan te pakken. Je bent van a tot z verantwoordelijk voor deze projecten.

Last but not least, neem je ook een rol op als information steward. Dat betekent dat je de manier van rapporteren in de Bio-Planet-organisatie optimaliseert, de kwaliteit van data bewaakt en deel uitmaakt van de insights desk.

Je werkt in het hoofdkantoor van Bio-Planet in Lot (Beersel).

Profiel:

Ervaring – Je hebt ervaring met data-analyse en projectmanagement. Ben je ook al vertrouwd met marketing? Dat is beslist een troef! Persoonlijke interesse in duurzaamheid en bio-food is ook belangrijk.

Analytisch en strategisch – Je kan zowel in de diepste details van data duiken, als een helikopterzicht aannemen en je data-analyse knopen aan onze marketing- en communicatiestrategie.

Gestructureerd - Je bent vertrouwd met processen en kan organiseren.

Veelzijdig – Je wil je skills verder ontwikkelen en zorgt ervoor dat je breed inzetbaar bent binnen ons marketingteam.

Assertief en proactief – Jij weet van aanpakken en stroopt de mouwen met veel energie op. Je staat bovendien stevig in je schoenen en weet je analyseconclusies helder te brengen en te beargumenteren.

Talenkennis – Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van het Frans of omgekeerd.

Wij bieden:

Impact – Jouw inspanningen hebben rechtstreeks invloed op de groei en naambekendheid van Bio-Planet. Je krijgt veel inspraak en vrijheid om initiatieven te ontwikkelen.
Autonomie en verantwoordelijkheid – Deze functie is nieuw bij Bio-Planet en dus ben jij een heuse pionier. Je krijgt de bijhorende vrijheid en verantwoordelijkheid om de job in te vullen zoals je zelf het beste vindt.
Hecht team – Je komt terecht in een klein maar fijn team. Je collega’s hebben andere expertises en je kan veel van hen leren. Omgekeerd uiteraard ook!
 Work-Life balans –Je kan rekenen op een mooi loonpakket met onder andere een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname. Bovendien hecht Colruyt Group veel belang aan een goede balans tussen je professioneel en privéleven.
Lot
25143 - 21xi - uba
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/13879