Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Online Category Marketeer

Online Category Marketeer

Dreamland (Colruyt Group)
Online Category Marketeer
Functie:

Alles wordt leuker als je speelt! Jij bent helemaal in tune met wat de hartjes van kinderen en ouders verlangen en zorgt dat ze hun weg vlot naar en in de webshop vinden voor jouw productcategorieën. Een unieke job die strategie, customer experience en een brede glimlach combineert!

Dreamland is een sterk en nationaal heel bekend merk en de webshop is onze grootste winkel in België. Jij komt terecht in het team dat verantwoordelijk is voor de online verkoop en de verdere ontwikkeling van ons e-commerceverhaal. Je wordt verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van één of meerdere productcategorieën in onze webshop (bijvoorbeeld speelgoed, buitenspeelgoed, gaming of tuin).

Je zorgt ervoor dat in online advertising de doorslaggevende USP’s van jouw assortiment(en) in de kijker staan. Je past ook het winkelbeeld van je categorie aan op basis van hypes of trends, seizoenen of verkoopsmomenten. Samen met de collega’s van het copyteam zorg je ervoor dat er inspirerende of verkoopsondersteunende content beschikbaar is. Belangrijk hierbij: je vertrekt steeds vanuit een omnichannel-perspectief en zorgt ervoor dat de uitbouw van ons online verhaal steeds in lijn is met de fysieke winkels.

Daarnaast ben je ook trendwatcher en pluk je uit de buitenwereld de tendensen en evoluties die jouw categorieën en onze webshop dat extra regenboogje kunnen geven.

Heb je er al zin in gekregen? Dit zijn je concrete taken:

Je realiseert de omzetdoelstellingen binnen de productcategorieën waarvoor jij verantwoordelijk bent.
Je bepaalt samen met het team van productgroupmanagement de strategische aanpak van een categorie en vertaalt dit ook naar de juiste actiepunten voor onze webshop.
Je analyseert en speelt in op het zoek- en surfgedrag van onze bezoekers. Vinden ze hun weg moeilijk naar een specifieke pagina? Of is een bepaald artikel plots razend populair? Jij onderneemt actie!
Enneuh … wil je echt weten wat onze bezoekers denken? Dan pak je de telefoon op en pols je naar hun ervaringen!
Je analyseert de performantie van jouw categorie(ën) en helpt ze mee optimaliseren.
Je kan rechtstreeks contact hebben met leveranciers om online evoluties, samenwerkingen of synergieën te bespreken.
Je maakt rapporten op en hangt er concrete inzichten en acties aan vast.
Kortom: er zit heel wat expertise bij jou en we verwachten dat je die deelt met je collega’s van het online team, aankoop, verkoop, marketing … Dankzij jou worden we als team sterker en kunnen we hechter samenwerken.

Je werkt in Lot, maar één dag per week kun je ook vanuit onze regionale kantoren werken.

Profiel:

Ervaring – Je hebt twee tot vijf jaar ervaring in een digitale e-commerceomgeving. Affiniteit met onze doelgroep is geen must, maar wel een pluspunt.
Overtuigd! – Online is the way to go, daar ben jij helemaal van overtuigd.
Technische kennis – Je hebt ervaring met Google Analytics en Excel. Als je vertrouwd bent met online feedback- en onderzoekstools en conversieoptimalisatietools is dat ook mooi meegenomen.
Nieuwsgierig en innovatief – Je bent benieuwd naar wat er beweegt in het e-commercelandschap en hebt altijd zin om iets nieuws te proberen. Je ziet ook kansen om onze webshop te optimaliseren en grijpt die met volle overtuiging.
Analytisch – Je kan vlot scherpe analyses afleiden uit data en hangt er meteen concrete acties aan vast.
Klantgericht – Je bekijkt de webshop steeds door de ogen van de klant. Dat is je startpunt om strategieën uit te werken, onlinecampagnes op te zetten en – uiteraard – de webshop verder te optimaliseren.
Sharing is caring – Je hebt zin om je expertise verder uit te werken en deelt die kennis ook graag met de mensen met wie je samenwerkt.
Talenkennis – Je bent Nederlandstalig met een goede kennis van het Frans of omgekeerd. Zo kun je met al je collega’s vlot communiceren.

Wij bieden:

Alles wordt leuker als je speelt! - De baseline van Dreamland geldt helemaal voor het team waarin je terecht komt. Een bonte mix van jong en ervaren, Nederlands- en Franstalig die perfect balanceren tussen professionals en speelvogels.
Breed netwerk – In jouw job werk je met veel mensen samen die een andere expertise of achtergrond hebben dan jijzelf. Je bouwt bij ons in een mum van tijd een breed en boeiend netwerk uit.
Variatie en verantwoordelijkheid - Je krijgt een boeiende job met veel variatie, uitdaging en plezier.
Impact – Jij stippelt mee de weg uit voor de webshop. Het resultaat van je werk is heel zichtbaar.
Extralegale voordelen – Naast een aantrekkelijk loonpakket krijg je ook heel wat extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.
Lot
CMT2 - 24878 - UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/13523