Stakeholder Engagement

Hoe vertrouwen, input, draagvlak en engagement creƫren bij interne en externe stakeholders?

  • Master Class
Niveau: Beginner Taal: Dutch

Stakeholder is elk individu of groep (intern of extern) die belang heeft bij het doen en laten van een organisatie of merk, en invloed kan uitoefenen of de werking.   Het is vitaal voor het succes van een organisatie of merk om goede relaties te ontwikkelen met z’n stakeholders.

Sterker nog, in de uitdagende sociale, economische en ecologische context van de 21ste eeuw zullen organisatie en hun merken niet overleven tenzij zij zich onderling afhankelijk opstellen en samenwerken met de andere betrokkenen in hun ecosysteem.  

Stakeholder engagement impliceert een radicaal vernieuwende manier om marketing toe te passen en competitieve  meerwaarde en duurzaam engagement te creëren bij de stakeholders. Een vorige omwenteling in marketing was die van productgerichte naar een doelgroepgerichte benadering.  De nieuwe omwenteling in marketing gaat nog een stap verder:  in plaats van de doelgroepen te zien als de ontvanger aan het einde van het marketingproces, worden zij strategisch centraal gezet en betrokken doorheen het ganse marketingproces.  Met het oog op duurzame relaties wordt hierdoor de afstand tussen de organisatie en z’n stakeholders kleiner en ontstaat in het beste geval een samenwerking.   

Leerdoelen

Inzichten in hoe intern en extern stakeholders engagement kan bijdragen tot het ontwikkelen van duurzame relaties met interne en externe doelgroepen en tot het vinden, ondersteunen en succesvol vermarkten van toekomstbouwende ideeën; praktische methodes om dit toe te passen in eigen praktijk.

Wat leert u bij deze sessie?

Deze interactieve workshop is een introductie tot stakeholder engagement. U krijgt allerlei inzichten en makkelijk inzetbare methodes om stakeholders management op een doortastende manier in te zetten.  U leert marketing en psychologie in synergie te laten samenwerken voor een optimaal resultaat.

Voor wie?

Voor iedereen die wilt leren hoe de relatie met belangrijke interne en externe doelgroepen te verbeteren en een duurzaam sociaal draagvlak te creëren voor het ontwikkelen en succesvol toepassen van toekomstbouwende ideeën. Alle niveaus: beginners & advanced.

Niveau

Beginner tot advanced

Taal

De slides van de opleiding zijn in het Engels.  
De workshop wordt aan de basis gegeven in het Nederlands. 
Deelnemers kunnen reageren en krijgen antwoord in de taal van hun keuze.

  • 2022
  • Skills

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

  • UBA-lid | merk: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. 
  • UBA-lid | expertisepartner: € 185 (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.
  • Standaard: € 375 (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.