Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Agency Management: Briefing & Debriefing

Briefing & Debriefing

Na een 1e sessie waarin we een blik wierpen achter de schermen van de bureaus (om hun werking beter te begrijpen en de samenwerking te bevorderen) en een 2e sessie gewijd aan het insourcen van de communicatiediensten (insourcing versus outsourcing en selectieprocedure van bureaus) gaan we in deze 3e sessie dieper in op cruciale onderwerpen zoals de briefing (klant versus creatief) en de creatieve debriefing (evaluatie en feedback) om zo tot een geslaagde communicatie te komen. 

  • Een duidelijke en professionele briefing is de basis van elke succesvolle campagne. Maar hoe bezielt u met die briefing de creatieve teams? Hoe kunt u met zekerheid weten dat uw briefing correct vertaald wordt in een creatieve briefing?
  • Ook de debriefing is belangrijk om tot het beoogde creatieve idee te komen. Hoe evalueert u het creatieve voorstel van het agentschap en hoe stuurt u indien nodig het geleverde werk bij op een constructieve manier? 

Kom uw ideeën en ervaringen uitwisselen op deze Expert Community Agency Management op 16/10.

Valérie Bracke (KBC) en Nathalie Rahbani (Telenet), respectievelijk Voorzitter en Vicevoorzitter van de UBA Expert Community Agency Management, hebben cases voorbereid en experten ter zake uitgenodigd om hun standpunten met ons te delen:

  • Nathalie Rahbani (Telenet) en Nicolas De Bauw (TBWA) tonen op basis van een aantal best cases het verschil aan tussen de 'briefing van de klant' en de 'creatieve briefing'.
  • Op uitnodiging van Nathalie komt Katrien Bottez, Executive Creative Director bij Happiness, de creatieve debriefing uitleggen. Zij kan ons de kunst uitleggen van het creatief evalueren en debriefen, om een creatief idee tot een hoger niveau te tillen, uit de doeken doen.

Voor het welslagen van deze interactieve sessie rekenen we op uw inbreng. Het delen van professionele ervaringen is de essentie van onze Expert Communities.

Programma

  • Agency Management
  • Paid Media

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

Deelname aan de Expert Communities is volledig gratis en exclusief voorbehouden aan leden van UBA.