Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Online Expert Community Omnichannel & Sales: Marketplaces

Verkopen op Marketplaces. Een slim idee of niet?

In 2020 vond 47% van de online aankopen wereldwijd plaats op Marketplaces. Het komt dus niet als een verrassing dat Bol.com, Zalando en Amazon zich van buzzword tot ‘household name’ hebben ontwikkeld. Toch blijven veel slimme merken en retailers worstelen met de vraag of ze moeten deelnemen aan bestaande Marketplaces.

Tijdens de Expert Community van 31 maart geeft Matthias Laqueur van Bossdata een kort overzicht van alle strategische en operationele vragen die merken in dit kader moeten beantwoorden. Welke voordelen kunnen Marketplaces u als merk bieden? Wat zijn trade-offs waar u rekening mee moet houden? Discussieer mee en stel ook uw vragen.

Zelf starten met een Marketplace? 

Het idee om een Marketplace als complementair model op de bestaande retail te gaan bouwen, sluimerde al enkele jaren bij Decathlon, en werd in het uitdagende 2020 concreet. Wat maakt deze Marketplace uniek, hoe verhoudt de Marketplace zich t.o.v het bestaande 'traditionele' model? Wat zijn de USP's, wat waren de valkuilen en successen gedurende het afgelopen jaar? Onze tweede gastspreker, Wim Mathues van Decathlon presenteert de learnings gedurende de voorbije maanden sinds de lancering in België, met ook de “go-live” in de rest van Europa in het verschiet.

De sessie wordt begeleid door Peter Janssen, UCLL,  en Niels Vermylen, Viessmann, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de Expert Community Omnichannel & Sales. Schrijf u snel in, we rekenen op uw inbreng,

De UBA Expert Communities zijn geprivilegieerde momenten waarop managers en experts specifieke onderwerpen bespreken om hun merken te helpen evolueren. Deelname is gratis en exclusief voor UBA-leden. Het delen van ervaringen staat centraal.

  • Expert community
  • Omnichannel & Sales

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA Expert Community Omnichannel & Sales is exclusief voor UBA leden. Deelname is inbegrepen in het UBA lidmaatschap.

Deze sessie wordt online via Zoom gegeven. Schrijf u in om deel te nemen, u ontvangt verdere instructies per mail.