Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Online Executive Forum 'Brand Safety in Social Media'

Online Executive Forum 'Brand Safety in Social Media'

Het Online Executive Forum is een nieuw initiatief van UBA. Het concept: we verzamelen een twintigtal leden om een interactief debat te voeren en elkaar te inspireren rond een specifiek onderwerp, dit onder begeleiding van een expert. We richten ons hierbij specifiek naar CEO's en C-level marketing- en communicatieverantwoordelijken.

Op dinsdag 29 september 2020 van 17u tot 18u30 gaat het UBA Online Executive Forum "Brand Safety in Social Media" door onder begeleiding van Philip Sijthoff, Head of Marketing Benelux van Facebook en Alexis Lebedoff, Country Director Belgium van Facebook. 

Merken zijn bezorgd over hun 'brand safety' op online platformen. Zij wensen hun merk in een correcte en veilige context te plaatsen. In het kader van de 'Stop Hate for Profit' campagne kwam voornamelijk Facebook wereldwijd erg onder druk te staan van adverteerders om harder op te treden tegen racisme en haatdragende berichten. In dit kader vroeg UBA concrete maatregelen van Facebook en waren er verschillende gesprekken tussen beide partijen. Tijdens dit Executive Forum zal Facebook inzicht geven in de concrete maatregelen die zij genomen hebben in de afgelopen periode. Samen met de aanwezige merken zetten we zo de constructieve dialoog verder.

Volgende onderwerpen komen aan bod:
- Wat doet Facebook om de verspreiding van haatdragende berichten te stoppen?
- Hoe garandeert Facebook een veilige context voor merken?
- Wat doet Facebook tegen 'fake news'?
- Hoe zal Facebook zijn dienstverlening naar Belgische adverteerders verbeteren?
- Zal Facebook deelnemen aan de zelfregulering in België?

Praktische info:

  • duur: 1,5 uur
  • platform: Zoom.us (u ontvangt de dag voordien een link naar het forum)
  • Chatham House Rule: deelnemers zijn vrij om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld.
  • conform medededingingsrecht
  • elke deelnemer mag zich in zijn eigen taal uitdrukken
  • Event

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

Het UBA Online Executive forum is exclusief voor UBA leden en op persoonlijke uitnodiging. Deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot twintig.