Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Commercial Film Production (nl)

Master Class,

Wat is essentieel bij de productie van mijn reclamefilm?

De productie van een commercial voor televisie brengt heel wat facetten met zich mee. Wist u dat er op een set van een commercial al snel tussen de 20 en 30 man aanwezig is, en dit onafgezien van de cast? Wist u dat de postproductie van een commercial snel tussen de 2 weken en 2 maanden kan duren afhankelijk of er met CGI gewerkt wordt of niet? Het is dan ook cruciaal dat de adverteerders en accountmanagers bij de agentschappen dit proces goed begrijpen teneinde een succesvolle productie af te leveren in samenwerking met het onafhankelijk productiehuis.

Topics:

  • Inzicht krijgen in het productieproces van een reclamefilm.
  • De verschillende stappen in het productieprocess van een commercial toelichten.
  • Overzicht van de betrokkenen in dit proces, de verantwoordelijkheden van deze partijen, de inhoudelijke keuzes die moeten gemaakt worden, de planning, en tenslotte ook het productiebudget.
  • Wat zijn de nieuwe trends en welke invloed hebben de digitale media.

Na het volgen van deze opleiding:

Hebt u een duidelijk inzicht in wat essentieel is bij een succesvolle productie van een commercial.

Voor wie?

Iedereen die rechtstreeks betrokken is bij de productie van een commercial, zij het van de bureauzijde of de zijde van de adverteerder. Marketing managers, communication managers, brand managers maar dus eveneens de accountmanagers aan de zijde van het reclamebureau.

Niveau:

Beginner

Taal: 

De opleiding wordt gegeven in de taal van de spreker: Nederlands.
De deelnemers kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Ook interessant:

Raadpleeg ook onze publicatie 'Productie en gebruik van foto’s in reclame' (eerst inloggen).

Net wat ik nodig had om meer te leren over de TV productie: informatie over de timings, budgetten en het procesverloop, aangevuld met een interessant praktisch voorbeeld. Zeer ervaren docent, die de content goed weet over te brengen. De opleiding zal zeker een positieve invloed hebben op mijn contact met de creatieve agentschappen en productiehuizen in de toekomst en de gekende frustraties tijdens volgende producties vermijden. - Evelien Matthys, Brand Manager Perdolan, Johnson & Johnson Consumer - 26/05/2016

Heel gedetailleerde en interessante presentatie, die een heel duidelijk beeld weergaf van het proces van het maken van een TV-spot. Ook heel praktijkgerichte informative, die de grote berg aan theoretische info beter verteerbaar maakte. - Anoniem - 28/05/2015

  • Paid Media
  • Beginner
  • Television & other screen

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. Maximaal 2 inschrijvingen per onderneming.

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur en voor aanvang van de opleiding.