Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Stakeholder Engagement (nl/fr)

  • Workshop

Hoe input, draagvlak en engagement creëren bij interne en externe stakeholders?

Een stakeholder is elk individu of groep die belang heeft bij het doen en laten van een organisatie of merk, en invloed kan uitoefenen op de werking. Stakeholders zijn zowel de externe doelgroepen van een organisatie of merk (consumenten, leveranciers, distributeurs, pers, politiek, partners, …) als de interne doelgroepen (medewerkers, potentiële kandidaten, aandeelhouders, …). 
Het is vitaal voor het succes van een organisatie of merk om goede relaties te ontwikkelen met zowel de interne als externe stakeholders. Sterker nog, in de uitdagende sociale, economische en ecologische context van de 21ste eeuw zullen organisaties en hun merken niet overleven tenzij zij zich onderling afhankelijk opstellen en samenwerken met de andere betrokkenen in hun ecosysteem.

Stakeholder engagement impliceert een radicaal vernieuwende manier om MarCom toe te passen en competitieve meerwaarde en duurzaam engagement te creëren bij de stakeholders. De laatste omwenteling in MarCom was die van productgerichte naar een doelgroepgerichte benadering. De nieuwe omwenteling marketing gaat nog een stap verder: in plaats van de doelgroepen te zien als de ontvanger aan het einde van het marketingproces, worden zij strategisch centraal gezet en betrokken doorheen het ganse marketingproces. Met het oog op duurzame relaties wordt hierdoor de afstand tussen de organisatie en z’n stakeholders (intern en extern) kleiner en ontstaat in het beste geval een samenwerking.
Dit betekent concreet dat het een opdracht is voor de MarCom verantwoordelijken om in de mate van het mogelijk enerzijds de medewerkers van buiten de MarCom dienst, anderzijds de consumenten en partners, te betrekken bij de ontwikkeling van merk en marketing.

Na het volgen van deze workshop

  • Inzichten in hoe intern en extern stakeholders engagement kan bijdragen tot het ontwikkelen van duurzame relaties met interne en externe doelgroepen en tot het vinden, ondersteunen en succesvol vermarkten van toekomstbouwende (evolutieve of innovatieve) ideeën; praktische methodes om dit toe te passen in eigen praktijk.
  • Deze interactieve workshop is een introductie tot stakeholder engagement. U krijgt allerlei inzichten en makkelijk inzetbare methodes om stakeholders management op een doortastende manier in te zetten. U leert marketing en psychologie in synergie te laten samenwerken voor een optimaal resultaat.

Voor wie?

Voor iedereen die wilt leren hoe de relatie met belangrijke interne en externe doelgroepen te verbeteren en een duurzaam sociaal draagvlak te creëren voor het ontwikkelen en succesvol toepassen van toekomstbouwende ideeën.

Niveau:

Beginner & Advanced

Taal? 

De workshop wordt gegeven in het Nederlands en/of Frans.
De slides zijn in het Engels.
De deelnemers kunnen reageren en krijgen antwoord in de taal van hun keuze.

Ook interessant:

Kristin deelt haar passie en kennis met de deelnemers. Zeer goede opleiding en heel interactief... en net iets anders qua stijl dan andere opleidingen. - Peter Janssen, UCLL - 03/07/2018

  • Corporate Communication
  • Workshop
  • Corporate & HR
  • Beginner

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: 188 € (excl. BTW)

Niet-leden: 375 € (excl. BTW)

Betaling na ontvangst van de factuur en voor aanvang van de opleiding.

Gratis annuleren kan enkel schriftelijk (e-mail naar training@ubabelgium.be) tot 1 maand voor de workshop. Voor annulaties na die dag blijft het bedrag van uw deelname verschuldigd. 

De inschrijver kan zich laten vervangen door een collega.