Change Management (nl)

Master Class,

Hoe neem ik iedereen mee in een veranderingstraject?

“If you do what you always did, you get what you’ve always got” – Albert Einstein.

Onze huidige marketing teams moeten leren leven met het feit dat change een constante is geworden. De digitale transformatie vraagt andere competenties en de rol van een marketeer verandert dag in dag uit. 
Wanneer we echter kijken naar de slaagkansen van een veranderingstraject dan is het niemand minder dan McKinsey die heeft aangetoond dat 70% van alle change-initiatieven falen.

Hoe komt dit? Wat doen wij als leidinggevenden niet goed genoeg of fout waardoor de zo beoogde verandering toch niet landt in onze marketing-en communicatieteams en in bredere zin in onze organisatie?

Vaak focussen we enkel op een aantal aspecten van de verandering bijvoorbeeld enkel de “hardware”: bijvoorbeeld we tekenen een nieuw proces uit om vanaf de start het digitaal denken te integreren in ons marketingplan, we passen de nodige systemen aan, we hertekenen de structuur van ons marketingdepartement en voegen enkele nieuwe rollen zoals digital manager, toe,… En dan verwachten we dat het als vanzelf wel terug optimaal zal functioneren.

Maar welke rol kan bijvoorbeeld communicatie spelen bij change? Wat doen we met de “software”, bijvoorbeeld rolmodel-zijn, mensen trainen etc …, om deze verandering in ons marketingdepartement en zelfs in relatie met onze belangrijke stakeholders, eg communicatiepartners, media saleshouses etc … te laten slagen?
Wat kunnen we anders doen om er bij een veranderingstraject zeker van te zijn dat we de slaagkans maximaliseren?

Na het volgen van deze opleiding:

  • U krijgt een overzicht van de belangrijkste theoretische concepten mbt het begeleiden van verandering. U vergaart praktische tips over hoe weerstand te herkennen, hoe enthousiasme nog te verhogen, hoe stakeholders te betrekken bij het traject.
  • U leert welke elementen cruciaal zijn om tot een mindset en gedragsshift te komen en u oefent met enkele concrete cases, gebaseerd op de veranderingen in het marketing- en communicatielandschap.
  • U krijgt tips over hoe u verandering kan verankeren in de organisatie en hoe u bijvoorbeeld een team van change champions in het leven kan roepen.

Voor wie?

U wilt beter begrijpen waar verandering over gaat? U wilt bestaande situaties doorbreken en aan de slag gaan met verandering in uw organisatie.

Niveau:

Advanced

Taal:

De opleiding wordt gegeven in Nederlands & Frans afhankelijk van de groep.
De deelnemers kunnen reageren en krijgen antwoord in de taal van hun keuze.
De slides zijn in het Engels.

De opleiding was van een onmiskenbaar hoog niveau en de lesgever was op en top professioneel. Ik vond het ook leuk dat de opleiding in twee talen werd gegeven, dat de deelnemers open van geest waren en dat er verschillende sectoren waren vertegenwoordigd. - Patrick Siméons, Head of marketing & communication, Puilaetco Dewaay Private Bankers - 02/06/2017

Het was super! Petje af voor de mevrouw die de opleiding gaf! In één voormiddag maakten we op een efficiënte en dynamische manier kennis met change management. - Anne-Céline Adnet, Communication & Marketing Director, Le Forem - 02/06/2017

  • Corporate & HR
  • Advanced
  • HR

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. Maximaal 2 inschrijvingen per onderneming.

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur en voor aanvang van de opleiding.