Privacy Issues in Digital Marketing (fr/nl)

Master Class,

Sprekers

 1. Agnès Maqua

  Agnès Maqua

  Co-Managing Partner, Koan Law Firm

  Agnès Maqua werkt als advocate aan de balies van Brussel en Parijs en is stichtend vennoot van advocatenkantoor KOAN. Ze wordt door verschillende internationale gidsen (Legal 500, Chambers Europe, Best Lawyers, MLI enz.) geroemd om haar expertise in de mediasector.

  Agnès staat mee aan het hoofd van het team TMT & IP. Ze is gespecialiseerd in media-, reclame- en auteursrecht maar ook de bescherming van persoonsgegevens neemt een prominente plaats in haar activiteiten in. Ze staat vaak cliënten bij die actief zijn in het medialandschap – televisie, radio, pers, productie en distributie van content – om hun activiteiten uit te breiden of om ze voor de Belgische en Franse regelgevende instanties, voor de Europese instellingen en voor de hoven en rechtbanken te vertegenwoordigen.

  In die functie krijgt ze dagelijks vragen te verwerken over het vrije verkeer van diensten, de toegang tot distributieplatformen, de verwerving van en onderhandelingen over auteursrechten en naburige rechten, het collectieve beheer en de overname van content die online staat.

  Verder is Agnès bijzonder actief in de reclamesector. Ze intervenieert onder andere voor reclamebureaus, adverteerders, aankoopcentrales, overheidsbedrijven, onderzoeksbureaus en de belangrijkste beroepsverenigingen van de sector.

  Agnès geeft regelmatig opleidingen aan bedrijven uit de communicatiesector en is gastdocente aan het IHECS, waar ze de juridische aanpak van media onderwijst aan de studenten die de masteropleiding ‘Mediastudies’ volgen.

 2. Dietger Glorieux

  Dietger Glorieux

  Associate, KOAN

  Dietger Glorieux is medewerker van TMT/IP-team van KOAN en verleent advies aan zowel Belgische bedrijven, multinationals als start-ups. Hij focust voornamelijk op kwesties gerelateerd aan marktpraktijken, IP en gegevensbescherming voor bedrijven actief in onder meer de reclame-, media, en retailsector. Dietger adviseert cliënten bovendien in Europees- en mededingingsrecht.


  Dietger is ook assistent aan het Competition and Innovation Institute (LCII) van de Université de Liège, waar hij zich concentreert op IE-gerelateerde onderwerpen.

 3. Gaëtan Goossens

  Gaëtan Goossens

  Associate in IP, TMT and Data Protection, KOAN Law Firm

  Gaëtan is een medewerker van het TMT & IP-team van KOAN. In het kader van zijn praktijk adviseert hij Belgische en internationale bedrijven actief in verschillende sectoren (non-profit organisaties, retail, reclame, farmaceutica, gezondheid...).

  Zijn expertisegebieden zijn: bescherming van privacy en persoonsgegevens, vragen met betrekking tot informatie- en communicatietechnologieën en intellectuele eigendom.

  Gaëtan heeft een certificaat CIPP/E behaald als functionaris voor gegevensbescherming van de IAPP (International Association of Privacy Professionals). Hij heeft ook een LL.M. in Computer and Information Technologies Law van Queen Mary University (Londen).

  Daarenboven geeft Gaëtan regelmatig presentaties over gegevensbescherming en reclameregels als onderdeel van de cursus 'Privacy en wetten in de digitale wereld' als gastdocent bij IHECS in het kader van de Master in Reclame en commerciële communicatie, evenals bij EPHEC. Hij heeft ook verschillende artikels gepubliceerd in het kader van de GDPR.

 • Advanced
 • Public Affairs & Regulation
 • Privacy
 • Regulation

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. Maximaal 2 inschrijvingen per onderneming.

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur en voor aanvang van de opleiding.