Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Smartphone Video (nl)

  • Master Class

Hoe maak ik met mijn smartphone een videoverslag voor sociale media?

Vandaag de dag kunt u met relatief eenvoudige middelen een kwaliteitsvolle video maken. In deze hands-on workshop leert u hoe u professionele opnames kan maken met enkel uw smartphone. We zoomen in op enkele apps voor videocaptatie, specifiek ook voor montage. Geen grote camera’s en montagecellen dus, maar enkel uw smartphone als Zwitsers zakmes voor videoreporatages. En route ontdekt u de ins & outs van social media reporting. Ideaal om zelf videoverslagen te maken van corporate events.

Pedagogische doelstellingen

U leert basisprincipes van de video inzake filmen en monteren en u past dit toe met uw smartphone. Met die kennis kunt u sterkere social media videoverhalen maken.

Video wordt elk jaar meer en meer ingezet voor corporate communicatie. Maar voor social media is de return on investment vaak te laag om telkens een professionele ploeg in te schakelen. Na deze workshop zou u zelf in staat moeten zijn om een videoverslag van A tot Z af te werken volgens de basisregels van de beeldtaal. Niet enkel techniek, maar ook storytelling voor video komt aan bod.

Voor wie? 

Iedereen die interesse heeft om video in te zetten in de mediamix van zijn bedrijf, in het bijzonder content producers en managers, digitale marketeers en digital media managers. Maar ook HR- of Marcom-medewerkers kunnen de kennis van deze workshop toepassen in de praktijk!

Niveau

Beginner, geen voorkennis vereist.

  • U brengt uw smartphone mee, volledig opgeladen en met voldoende ruimte om te kunnen filmen
  • U downloadt vooraf een montage-app:
    • voor Android is dit Power Director
    • voor ios is dit iMovie

Taal

De opleiding wordt gegeven in de taal van de spreker: Nederlands.
De deelnemers kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Deze Smartphone Video opleiding geeft mij heel wat nieuwe communicatie tools die ik zeker ga uitproberen. - Nathalie Smismans, Multimedia Officer, Proximus - 20/04/2018

  • Master Class
  • Skills
  • Beginner

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. 

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.