Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Business Model Innovation (nl)

Master Class,

Hoe bereid ik mijn organisatie voor op nieuwe markten?

Business Model Canvas and other inspiring tools for marketeers

Bedrijven en hun directie of managers voelen de nood om anders te zijn, zowel binnenin als op de markt. Hierbij is er angst voor lange en dure veranderingsprocessen die nodig zijn om er te komen. 
Het Business Model Canvas (BMC) helpt elke medewerker om te reflecteren over de manier waarop hun bedrijf of departement moet evolueren -soms lichtjes, soms fundamenteel- om meer of nieuwe waarde uit de markt te halen. 
De BMC-aanpak werkt écht omdat het visueel en intuïtief is. Met deze aanpak kan u van start gaan met uw eigen mensen en middelen binnen de organisatie. Het BMC biedt een gemeenschappelijke taal en doelstellingen, werpt een nieuw licht op opportuniteiten en vereist slechts nieuwsgierigheid en een open geest om effectieve actieplannen te leveren. 
De training activeert deze nieuwsgierigheid onder de deelnemers en bouwt -dankzij de praktische design van BMC- snel vertrouwen om zelf aan de slag te gaan, creatief te zijn en beter te worden. Hiermee doorbreekt u de traditionele bestaande modellen en ontwerpt u nieuwe business modellen die uw manier van werken licht tot drastisch kunnen veranderen: nieuwe diensten of producten, nieuwe markten, andere doelgroepen, …

Deze unieke workshop leert u op een uitermate praktische manier uw business model in vraag te stellen, een Business Model Canvas op te stellen, te ontwerpen en vorm te geven. Hiertoe worden onder meer volgende stappen uitgewerkt:

  1. Het Business Model Canvas, een tool om business modellen te beschrijven, te analyseren en te ontwerpen.
  2. Technieken om u te helpen business modellen te ontwerpen en te visualiseren
  3. Een proces om u te helpen innovatieve modellen te ontwerpen binnen uw bedrijf

Maak strategie en innovatie begrijpelijk en visueel: door te werken met visuele tools maakt u complexe issues, strategie en innovatie begrijpelijk. U creëert een gemeenschappelijke taal en betrokkenheid in de organisatie, om gezamenlijk te komen tot een nieuwe strategie voor de toekomst. Deze training is een must voor iedere marketeer op zoek naar hét antwoord van de komende jaren: hoe bereid ik mijn organisatie voor op nieuwe markten en hoe kan een business model mij hierbij ondersteunen.

Na het volgen van deze opleiding:

Tijdens deze halve-dag, interactieve en energieke workshop gaat u aan de slag met uw eigen business model, krijgt u inspiratie en tools voor het innoveren van uw business model.
Aan de hand van verschillende ontwerp- en innovatietechnieken laat we u zien hoe u met business model innovatie aan de slag kunt gaan in uw eigen organisatie. 
Daarnaast krijgt u inzicht in visueel denken, het visualiseren van business modellen en storytelling. 
U wordt uitgedaagd maar ook begeleid in het in vraag stellen ervan. 
Hiermee doorbreekt u de traditionele bestaande business modellen en ontwerpt u nieuwe business modellen die uw manier van werken licht tot drastisch kunnen veranderen: nieuwe diensten of producten, nieuwe markten, andere doelgroepen, … 

Voor wie?

Marketing directors, marketing managers, business development managers/ directors

Niveau:

Advanced

Taal:

De opleiding wordt gegeven in de taal van de spreker: Nederlands.
De deelnemers kunnen reageren in de taal van hun keuze. De slides zijn in het Engels.

Een goede introductie van de methodologie aan de hand van interactieve oefeningen waarbij je zelf aan de slag gaat met het model. - David Willems, Marketing Directeur, Toyota Lexus - 02/02/2018

Inschrijven
  • Strategy & Branding
  • Corporate & HR
  • Advanced
  • HR

Meld u aan of maak een account om te kunnen inschrijven

Registreer

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. 

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.