Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

LEGO SERIOUS PLAY (nl)

Master Class,

Hoe haal ik alle kennis uit een groep?

You can learn more from a person in an hour of play than you can from a lifetime of conversation. Plato

Binnen marketing – en communicatie afdelingen zijn brainstormings of workshops bijna dagelijkse of wekelijkse kost.
Vaak begint de eerste kopzorg met 'wie gaan we uitnodigen voor deze workshop' en al te vaak wordt dan beroep gedaan op dezelfde personen. De reden hiervoor is dat dit veelal degenen zijn die wel altijd iets te vertellen hebben. 

Maar heeft u er al ooit aan gedacht dat dan misschien niet alle kennis die aanwezig is in het team en de organisatie aan de oppervlakte komt? 
Wat zou u kunnen doen om enerzijds de actieve participatie in een meeting/workshop van elke deelnemer te verhogen? Wat zou u kunnen doen om er meer een lean forward ipv lean backward meeting van te maken? 
Wat kunnen we anders doen om de output van de workshop en brainstorming te maximaliseren?

Na het volgen van deze opleiding:

  • U krijgt een overzicht van waarvoor de LEGO® SERIOUS PLAY®-methode kan gebruikt worden, u verwerft inzicht van de voordelen van deze methode tov andere facilitatie-methodes. U gaat zelf aan de slag met de blokjes en ervaart in een real life case wat de LEGO® SERIOUS PLAY®-methode inhoudt.
  • U krijgt tips hoe u zelf play kan gebruiken in dagdagelijkse werken op een marketing/communicatieafdeling en als eventueel leidinggevende. 


Voor wie?

Iedereen die open staat om een andere manier van faciliteren naast de traditionele flipcharts, post its, world cafés, etc.. te leren kennen en zelf mee te experimenteren.

Niveau:

Beginner

Deze opleiding richt zich naar “beginners" met een elementaire kennis van het behandelde thema.
Hebt u al ervaring met het thema? Dan raden wij u aan deel te nemen aan de Expert Communities (deelname is exclusief voorbehouden voor UBA-leden).

Taal:

De opleiding wordt gegeven in Nederlands & Frans afhankelijk van de groep.
De deelnemers kunnen reageren en krijgen antwoord in de taal van hun keuze.

Maatregelen met betrekking tot Covid19

Gezien het beperkte aantal deelnemers, kan de workshop fysiek doorgaan bij UBA, met inachtneming van alle geldende gezondheidsmaatregelen:

  • Vooraf gedesinfecteerd gebouw
  • Het dragen van een masker is verplicht
  • Zitplaats op 1,5 meter afstand
  • Beschikbare hydro-alcoholische gel

LEGO® SERIOUS PLAY® is een heel plezante opleiding! Er zijn praktische tools in inzichten die je mee naar huis kan nemen, en tegelijk heel veel fun tijdens de middag zelf. Ook Lucia Soetens die de opleiding geeft, is heel gepassioneerd en interessante dame om naar te luisteren! Een absolute aanrader! - Félice Vandenabeele, Marketing Manager, Creadomus - 12/12/2018

Ik heb uitermate genoten van deze opleiding. Interessant om te ontdekken hoe je middels Lego blokjes (of andere elementen) makkelijker iedereen betrokken en actief meewerkend krijgt. Ook de manier van opbouw en structuur van de sessie is zeer nuttig. Topsessie. Zonder meer. - Peter Moyson, Creative manager, AXA Belgium - 12/12/2018

Dit was de beste training die ik in tijden heb gevolgd! Ik raad het aan iedereen aan die op zoek is naar een effectieve en creatieve manier om in team te brainstormen. - Delia Mensitieri, Business Development, BMID - 12/12/2018

Eén van de betere opleidingen die ik tot hiertoe mocht volgen bij UBA! - Dirk Minnebo, Managing Partner, Talent Monitor - 25/11/2016

Heel nuttige én leuke opleiding waar je in elk bedrijf zeker mee aan de slag kan. Lego is vanaf nu buiten geweldig speelgoed ook een supertool voor brainstormsessies en coachingsgesprekken. - Sanne Dangez, teamcoach Stedelijk Contactcenter, Stad Antwerpen - 25/11/2016

Programma

Inschrijven
  • Beginner
  • Corporate & HR
  • Skills
  • HR

Meld u aan of maak een account om te kunnen inschrijven

Registreer

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. 

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.