Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Building Community Brands (nl)

Master Class,

Hoe (terug) connecteren met mijn klant?

Consumenten laten zich niet langer in hokjes steken op basis van eigenschappen zoals leeftijd, geografie, hobby’s of passies, maar omringen zich met gelijkgestemden op basis van een gevoel van verbondenheid. Neem bijvoorbeeld de yoga-enthousiasteling. Waar we hen voorheen konden aanspreken via dezelfde kanalen en met één boodschap, zullen we tijdens deze opleiding laten zien dat de spirituele yogi enerzijds en de sportieve yogi anderzijds zich vandaag niet alleen op een andere plek bevinden maar zich ook met fundamenteel andere verhalen identificeren.

De klant centraal zetten is in de meeste bedrijven al ingeburgerd als basis van de bedrijfsvoering. En hoewel customer-centricity als methodiek zeker de juiste strategie is voor elk bedrijf, durven wij in vraag te stellen of er wel naar de juiste klant wordt gekeken. Bedrijven blijven klanten namelijk veralgemenen tot doelgroepen op basis van eigenschappen die niet leiden tot gelijkaardig gedrag. Het resultaat is dat de strategie wordt gebaseerd op een heterogene groep van mensen met elk hun eigen noden.

Tijdens deze Master Class bekijken we de consument vanuit een ander standpunt. Door voorbij te gaan aan de traditionele kenmerken waarop doelgroepen worden gebaseerd, gaan we samen op zoek naar community’s met gelijkaardige noden, ideeën en voorkeuren en laten we zien hoe u de communicatie van uw merk hieraan kan aanpassen.

Leerdoelstellingen:

Gedurende de opleiding nemen we u stap voor stap mee in de opbouw van het community-based story canvas. Dit canvas vormt de basis voor een effectief en consistent communicatieplan en is een pragmatische leidraad voor uw marketing op lange termijn.

Voor wie?

Deze sessie richt zich tot bedrijfsleiders en marketeers die intuïtief aanvoelen dat marketing weer nood heeft aan eenvoud. Managers die niet alleen in vraag durven stellen of de consument (nog) zit te wachten op hun boodschap, maar ook concreet in actie willen schieten om aan de hand van een eenvoudig stappenplan een nieuwe strategie uit te werken.

Niveau:

Beginner

Deze opleiding richt zich naar “beginners" met een elementaire kennis van het behandelde thema.
Hebt u al ervaring met het thema? Dan raden wij u aan deel te nemen aan de Expert Communities (deelname is exclusief voorbehouden voor UBA-leden).

De Master Class richt zich tot professionelen met verschillende kennisniveaus op vlak van marketing en communicatie. Het biedt een nieuwe kijk waardoor marketeers en bedrijfsleiders met ervaring aan de hand van voorbeelden en cases met een vernieuwde blik naar hun huidige plannen zullen kijken terwijl deelnemers zonder ervaring een pragmatisch stappenplan meekrijgen om te starten met marketing en communicatie.

Taal:

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands.
De deelnemers kunnen reageren in de taal van hun keuze.
De slides zijn in het Engels.

Inschrijven
  • Strategy & Branding
  • Beginner
  • Research, Data & ROI
  • Content Marketing

Meld u aan of maak een account om te kunnen inschrijven

Registreer

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. Maximaal 2 inschrijvingen per onderneming.

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.