Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Lego Serious Play (nl)

Master Class,

Hoe haal ik alle kennis uit een groep?

"You can learn more from a person in an hour of play than you can from a lifetime of conversation" – Plato 
Binnen marketing – en communicatie afdelingen zijn brainstormings of workshops bijna dagelijkse of wekelijkse kost.
Vaak begint de eerste kopzorg met 'wie gaan we uitnodigen voor deze workshop' en al te vaak wordt dan beroep gedaan op dezelfde personen. De reden hiervoor is dat dit veelal degenen zijn die wel altijd iets te vertellen hebben. 

Maar heeft u er al ooit aan gedacht dat dan misschien niet alle kennis die aanwezig is in het team en de organisatie aan de oppervlakte komt? 
Wat zou u kunnen doen om enerzijds de actieve participatie in een meeting/workshop van elke deelnemer te verhogen? Wat zou u kunnen doen om er meer een lean forward ipv lean backward meeting van te maken? 
Wat kunnen we anders doen om de output van de workshop en brainstorming te maximaliseren?

Na het volgen van deze opleiding:

  • U krijgt een overzicht van waarvoor de Lego Serious Play-methode kan gebruikt worden, u verwerft inzicht van de voordelen van deze methode tov andere facilitatie-methodes. U gaat zelf aan de slag met de blokjes en ervaart in een real life case wat de Lego Serious Play methode inhoudt.
  • U krijgt tips hoe u zelf play kan gebruiken in dagdagelijkse werken op een marketing/communicatieafdeling en als eventueel leidinggevende. 


Voor wie?

Iedereen die open staat om een andere manier van faciliteren naast de traditionele flipcharts, post its, world cafés, etc.. te leren kennen en zelf mee te experimenteren.

Niveau:

Beginner

Taal:

De opleiding wordt gegeven in Nederlands & Frans afhankelijk van de groep.
De deelnemers kunnen reageren en krijgen antwoord in de taal van hun keuze.

Eén van de betere opleidingen die ik tot hiertoe mocht volgen bij UBA! - Dirk Minnebo, Managing Partner, Talent Monitor - 25/11/2016

Heel nuttige én leuke opleiding waar je in elk bedrijf zeker mee aan de slag kan. Lego is vanaf nu buiten geweldig speelgoed ook een supertool voor brainstormsessies en coachingsgesprekken. - Sanne Dangez, teamcoach Stedelijk Contactcenter, Stad Antwerpen - 25/11/2016

  • Beginner
  • Corporate & HR
  • HR

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. Maximaal 2 inschrijvingen per onderneming.

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur en voor aanvang van de opleiding.