Agency Remuneration (nl)

Master Class,

Hoe vergoed ik mijn communicatiebureau?

Zowel voor bureaus als voor adverteerders lijkt het onderwerp remuneratie op een ware zoektocht naar de Graal: het voortdurend streven naar het vinden van een zo goed mogelijk evenwicht tussen “kosteneffectiviteit” en “een goed rendement” . Een gevoelig onderwerp als dit, hoewel brandend actueel, kan tot spanningen leiden als er te weinig en soms helemaal niet over gesproken wordt. In het licht van deze vaststelling hebben UBA en ACC samen een document opgesteld dat een overzicht geeft van de voor- en nadelen van enkele veel gebruikte remuneratiemodellen. Dit wordt aangevuld met jarenlange ervaring in remuneratie van communicatiebureaus door de trainer. Ook contractuele voorwaarden komen uitvoerig aan bod.

Wat mag u verwachten van deze opleiding?

Deze Master Class gaat dieper in op de verschillende manieren waarop adverteerders hun communicatiebureau kunnen vergoeden. Er wordt onder andere aandacht besteed aan resultaat gerichte remuneratie maar ook wordt de link gelegd naar efficiënte samenwerking. Remuneratie en efficiënte samenwerking zijn immers niet van elkaar te scheiden.

Voor wie?

Deze opleiding is exclusief voor adverteerders.

  • Voor alle marketeers en communicatieverantwoordelijken die samenwerken met communicatie agentschappen en die op zoek zijn naar een evenwichtig remuneratiemodel en meer willen weten over duidelijke contractuele afspraken.
  • Voor procurement of aankoop verantwoordelijken die graag meer weten over de specifieke aspecten van contracten en financiële afspraken tussen adverteerder en z’n communicatiebureau.

Niveau:

Advanced

Taal:

De opleiding wordt gegeven in de taal van de spreker: Nederlands.
De deelnemers kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Gerelateerde opleidingen:

Ook interessant:

Hoe remunereert men een bureau? In deze gids vindt u een overzicht van de belangrijkste formules als onmisbaar uitgangspunt voor een geslaagd overleg tussen adverteerder en bureau. De remuneratiegids is een gezamelijke uitgave van UBA en ACC. 

UBA-leden kunnen de gids in pdf-formaat alvast downloaden (eerst inloggen). De deelnemers die geen lid zijn van UBA krijgen hun exemplaar tijdens de opleiding.

  • Advanced
  • Agency Management

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

UBA-leden: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. Maximaal 2 inschrijvingen per onderneming.

Niet-leden: 375 € (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur en voor aanvang van de opleiding.