Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

UBA Trends Day 2019

UBA Trends Day 2019
 • 8:30 - 9:15
 • 9:15 - 10:50
  • Welcome by Philippe Wallez, UBA’s president

  • Trends in Strategy & Branding. Why Brands are Dying and What’s Next....?

   Martin Lindstrom (DK), Branding Expert, Author, Founder of Lindstrom Company

   Als u alles wist van morgen, wat zou u dan vandaag anders doen?” We stellen op 21 maart de vraag aan Martin Lindstrom. Een Deen die bouwt aan een palmares als helderziende. Hij voorspelde Facebook twee jaar voor er van het sociale netwerk sprake was en beschreef het inkomstenmodel van Google twee jaar voor de zoekmachine online ging. Op de UBA Trends Day 2019 geeft hij weer vol gas en toont hij welke impact de allernieuwste (en nog embryonale) technologieën zullen hebben op marketing en branding. Het is – jawel, weeral! – tijd om uw marketingstrategieën bij te stellen. Gelukkig helpt Martin een handje en geeft u de tools om een immense voorsprong te nemen op de concurrentie.

  • Consumer Trends: The Hottest Trends for 2019

   Meabh Quoirin (UK), Co-owner & CEO of Foresight Factory

   Door welke trends worden de consumenten van vandaag voornamelijk gedreven? Meabh Quoirin laat u kennismaken met de belangrijkste trends voor 2019. Ook al beschikt u niet over eindeloze budgetten, toch kunt u de touchpoints met de consument optimaal benutten als u de hottest trends doorgrondt. Gebruik de allernieuwste inzichten over consumentengedrag die onze sociaal-commercieel tijdperk kenmerken. Meabh onthult hoe uw merk in de schijnwerper kan staan in onze aandachtseconomie. Ga de strijd aan met de giganten die de consumentenmarkt domineren.

 • 10:50 - 11:20
  • Coffee Break

 • 11:20 - 12:40
  • Trends in Brand Building. Branding in the Era of Fragmentation: How to Bend without Breaking

   Jenni Romaniuk (AUS), Research Professor, Associate Director @ Australian Ehrenberg-Bass institute, Author & Co-Author 'How Brands Grow'

   In een wereld waarin alles verandert en er telkens een nieuwe technologie de kop opsteekt, is het meer dan ooit belangrijk om een ankerpunt te hebben. Gooi innovatie en creatieve ideeën in de strijd om disruptie in de markt te veroorzaken, maar hou vast aan uw distinctive assets, dat wat uw merk onderscheidt.

   Elk nieuw touchpoint heeft zijn sterktes, maar die ondergraaft u in geen tijd als u branding niet deugt. Elk touchpoint heeft zijn zwaktes en als u die niet kent, haalt u uw merk onderuit. Help? Hulp komt van Jenni’s Distinctive Asset Palette. Ze leert u hoe u die tool gebruikt om uw merkidentiteit te optimaliseren en met welk framework u een steeds wijzigende omgeving kunt evalueren en benutten. En bovendien neemt u haar laatste boek “Building Distinctive Brand Assets” en learnings mee naar huis.

  • 4 Strong Women about Inclusion-Diversity & Unstereotype Advertising:

   Kunnen adverteerders bijdragen tot een meer diverse, meer inclusieve en minder stereotiepe wereld? Het antwoord is ‘ja’. Diversiteit, inclusie, stereotiepe beeldvorming… het zijn mooie woorden die lege dozen blijven als er geen concrete invulling is. Met het wereldwijde initiatief #Unstereotype Alliance engageren gerenommeerde adverteerders zich om met hun reclameboodschappen sociale, culturele en economische ontwikkelingen te ondersteunen. En u? Hoe pakt u dat aan binnen uw bedrijf? Hoe vertaalt u die trends in een succesvolle bedrijfsstrategie? En welk effect heeft dat op uw communicatie? 

   Vier straffe madammen leggen de bal voor doel. U (v/m/o) hoeft alleen nog maar binnen te koppen.

  • Trends in Diversity & Inclusion. How to Engage your Organization

   Jitske Kramer (NL), Corporate Anthropologist, Founder HumanDimensions, Author

   Inclusie staat al snel op scherp bij het samenleven met verschillende groepen, omdat het gaat over wie zich aan wie moet aanpassen. Wat vinden we wel en niet normaal, wie beslist wat, wie mag meedoen en wie vooral niet. Onderwerpen waar we niet licht en energiek over spreken met elkaar. Jitske Kramer kijkt naar inclusie als een jamsessie. In Jam Cultures durft iedereen zijn of haar eigen geluid te laten horen, om samen in voortdurende afstemming tot een beter geheel te komen. Met truth en dare. Met power en love. Met krachtige begrenzing en liefdevolle aandacht. Snoeihard en soft tegelijk.

  • Trends in Advertising. How to Unstereotype Advertising

   Dalilla Hermans (BE), Author Jozefien Daelemans (BE), Chief Editor of Charlie Magazine

   In reclame drinken mannen bier en rijden met snelle auto’s. Vrouwen nippen glimlachend van hun thee en doen de afwas. Quasi iedereen is slank en blank, op de athleet met een kleurtje die sportschoenen aanprijst na. Onze reclamespots staan bol van de stereotypen. Maar kloppen die nog wel met onze bevolking anno 2018? Jozefien, Dalilla en Soe nemen je oogkleppen af. Soe doorprikt op de haar bekende wijze clichés in advertising. Na de humor komt de vraag hoe het anders kan. Dat moet je Jozefien en Dalilla geen tweemaal vragen. Ze geven duiding en cijfers, maar ook concrete tips hoe je stereotiepe reclame en communicatie vermijdt.

 • 12:45 - 14:15
  • Lunch Break

 • 14:15 - 15:30
  • Trends in Technology. The Trend Challenge. The World in 2029

   Nils Müller (DE), Founder & CEO TRENDONE

   Houd u zonnebril alvast bij de hand. De toekomst gloort helder aan de horizon en Nils laat u maar al te graag recht in het licht kijken. “Een vuurwerk van ideeën”, noemt hij het zelf. Nils deelt in The Trend Challenge het publiek op in teams en laat die het tegen elkaar opnemen. Hij presenteert micro-trends en technologieën die nu al bestaan, maar die een grote invloed zullen uitoefenen op ons dagelijks leven in de toekomst.

   Geen medium laat Nils onbenut om u met een intelligente show de wereld in 2029 te openbaren. Na deze keynote heeft u geen excuus meer om niet op de toekomst voorbereid te zijn. Hoe vernieuwender kan vernieuwend nog zijn?

  • Trends in Innovation. Always in Beta: Building a Marketing Culture of Innovation

   Tom Fishburne (US), Founder Marketoonist & Author

   Marketing staat geen seconde stil en succes impliceert voortdurend experimenteren. Aan de hand van zijn Marketoonist-cartoons en casestudy's zal Tom de 'Always in Beta'-mindset ontrafelen. Deze mindset moeten organisaties zich aanmeten om opmerkelijke marketinginitiatieven te ontwikkelen. Hij zal manieren aanreiken om een cultuur op te zetten waar creativiteit gedijt en dooddoeners geen kans maken. Geen enkel idee is perfect wanneer het de eerste keer wordt uitgesproken, en innovatie is pas mogelijk wanneer iedereen binnen een organisatie collectief creatieve inspanningen levert.

   In zijn uiteenzetting maakt Tom gebruik van visuele storytelling als een metafoor voor creativiteit en leert hij ons dat droedels de eenvoudigste vorm van prototyping zijn.

 • 15:30 - 16:00
  • Coffee Break

 • 16:00 - 16:50
  • Trends in Society. Societal Impact of Technology

   Peter Hinssen (BE), Co-founder of Co-founder & Partner nexxworks

   Technologie versnelt veranderingen in elke business. Wie dat ontkent, leeft niet in de 21ste eeuw. “Software eet de wereld op”, is een vaakgehoorde uitdrukking, maar platformen eten nog sneller. Hertekent technologie na de business ook de maatschappij? En zullen die veranderingen ook verbeteringen zijn? Nooit eerder gaf technologie zo veel kansen om ons te helpen met fundamentele uitdagingen zoals ecologie, energie en circulaire economie. Diezelfde technologie kan tezelfdertijd onze tewerkstelling compleet onderuithalen. Zal technologie ons helpen onze maatschappij te hervormen? Maakt de mensheid een grote sprong voorwaarts?

 • 16:50 - 18:15
  • Networking Drink

 • Event
 • Events

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

Standaard Ticket prijs

 • 555 euro (excl. BTW) 
 • UBA-leden: 295 euro (excl. BTW)

Indien u vragen heeft omtrent uw inschrijving, contacteer Stephanie Farrow via mail event@ubabelgium.be