Training 24/7: Video opleidingen die altijd en overal beschikbaar zijn zodat u op uw eigen ritme kan bouwen aan uw kennis

Ontdek het aanbod

Home

News & Resources

 1. Screenshot 2022-06-07 at 13.10.32.png

  Wat is alternet economies?

  • 16-08-22

  'Alternet economies' is een macro-trend die gaat over radicale digitale waardesystemen en alternatieve virtuele economieën.

  Lees meer over "Wat is alternet economies?"
 2. Adressable audience

  Een addressable audience, the next step in journalistieke content marketing

  • 10-08-22

  Boven het maaiveld uitsteken wordt steeds uitdagender in contentmarketing. Een journalistieke aanpak kan hierbij helpen, meer bepaald om een addressable audience uit te bouwen. De ideale manier om niet steeds opnieuw je ‘publiek’ te moeten kopen via paid media? Chris Van Gils (ContentMoon) en Bart Lombaerts (SPYKE) hadden het erover tijdens een UBA-opleiding over content marketing en journalistiek.

  Lees meer over "Een addressable audience, the next step in journalistieke content marketing"
 3. NFT.jpg

  Generatie Z neemt cryptocurrencies over

  • 02-08-22

  Gen Z groeit op in de nasleep van de financiële crisis van 2008 en in de recessie na COVID-19. Geen wonder dat deze generatie haar eigen geldregels wil stellen. Zo wil 50% van de Belgische Gen Z een eigen bedrijf opstarten en op die manier zijn toekomst in eigen hand nemen. In tegenstelling tot millennials wordt deze generatie niet gedreven door prestatiedrang maar wel door passie. Ze flirt met TikTok- en YouTube-algoritmes en weet als geen ander socialemediabijdragen te vertalen in een businessplan. Maar deze post-millennials zijn ook hun eigen meester als het aankomt op hun financiële planning en ze staan te trappelen om hun geld te laten rollen.

  Dus, wat verwacht Gen Z van merken tegen die achtergrond? In dit laatste artikel uit een reeks van drie nemen we de financiële mentaliteit van Gen Z en de rol die merken hierin spelen onder de loep.

  Lees meer over "Generatie Z neemt cryptocurrencies over"
 4. Screenshot 2022-06-07 at 13.06.15.png

  Wat is ecocide?

  • 01-08-22

  De grote ecologische uitdagingen van vandaag doen heel wat vraagtekens reizen over de verantwoordelijkheid van bedrijven en onze consumptiemaatschappij. Wie krijgt de 'schuld' voor de slechte staat van onze planeet?

  Lees meer over "Wat is ecocide?"
 5. Gen Z sunglasses inclusion.jpg

  Hoe kijkt generatie Z naar diversiteit?

  • 04-07-22

  Gen Z is de meest diverse generatie en dat beperkt zich niet tot etnische achtergrond. Post-millennials zijn niet bang om maatschappelijke thema's aan te snijden en met gendernormen nemen ze het niet te nauw. Belgisch sportjournalist Aster Nzeyimana zei onlangs nog in DS Weekblad dat "de macho's van hun voetstuk zijn gevallen". Hij verwees daarmee naar de opkomst van de 'antimacho', een meer non-binaire voorstelling van schoonheid die het hart van generatie Z heeft veroverd. Als geen ander uit generatie Z zich in in elkaar overvloeiende gendergrenzen, etnische diversiteit, niet-traditionele relaties, andersvaliden en ga zo maar door.

  Lees meer over "Hoe kijkt generatie Z naar diversiteit?"
 6. community.jpg

  Van customer-centric naar community-centric

  • 04-07-22

  Een inclusieve werkplek zorgt voor een beter consumenteninzicht en een betere consumentenreflectie en helpt merken zich als dusdanig beter positioneren. Duidelijk? Niet voor iedereen. PUB laat daarom het woord aan Havas, TBWA, Happiness en 20Something. En zij willen koste wat kost bewijzen dat merken en bureaus weldegelijk inspanningen leveren op dit gebied.

  Lees meer over "Van customer-centric naar community-centric"
 7. consumerChoice.jpg

  Bent u nog op dezelfde golflengte als uw consument?

  • 04-07-22

  Enkele jaren geleden kreeg de marketingindustrie ontnuchterend nieuws. Uit een onderzoek dat destijds in opdracht van Thinkbox werd uitgevoerd, bleek dat er een aanzienlijke afstand is tussen de marketeers in onze sector en degenen met wie zij communiceren.

  Lees meer over "Bent u nog op dezelfde golflengte als uw consument?"
 8. ALDH_21

  Anne-Laure de Hults vervoegt het UBA-team

  • 04-07-22
  Anne-Laure start bij UBA als Domain Strategy Lead. Ze wordt verantwoordelijk voor strategische projecten en zal zich specifiek toespitsen op thema’s zoals duurzaamheid, diversiteit & inclusie en privacy.
  Lees meer over "Anne-Laure de Hults vervoegt het UBA-team"

Training 24/7

Blijf op de hoogte van de nieuwe opleidingen en de belangrijkste insights uit de sector

Schrijf u in voor de e-news

Agenda

Jobline

Over UBA

Leden