Home

Lees meer
Lees meer
Lees verder

News & Insights

 1. Matt Green_WFA.jpg

  De nieuwste trends in global media agency management - Matt Green (WFA)

  • 25-03-19

  De WFA publiceerde onlangs een rapport met de nieuwste trends in de evolutie die grote mediabureaus doormaken inzake modellen en vergoeding. We stellen vast dat bedrijven maar al te graag hun tanden willen zetten in hun beleid met betrekking tot de 'huur' versus de 'aankoop' van diensten. Matt Green, Global Lead – Media & Digital Marketing, WFA – deelt zijn bevindingen met ons.

  Lees meer over "De nieuwste trends in global media agency management - Matt Green (WFA)"
 2. Joelle Desterbecq_CSA.jpg

  Unstereotype Communication bij CSA : Gelijkheid, diversiteit en inclusie

  • 25-03-19

  Gelijkheid, diversiteit en inclusie vormen de rode draad in de dagelijkse activiteiten van de CSA. Het zijn drie kernwaarden op basis waarvan de diensten van audiovisuele media worden gecontroleerd of gereguleerd, maar die eveneens een rol spelen in de verschillende activiteiten in de nasleep van die controle. Zo komt het dat in de onderzoeken van de CSA zoveel aandacht wordt besteed aan gelijkheid, diversiteit en inclusie, die de drijvende kracht vormen achter haar politiek van internationale samenwerking, sensibilisering en dialoog met andere actoren in de sector. Een opinie door Joëlle Desterbecq.

  Lees meer over "Unstereotype Communication bij CSA : Gelijkheid, diversiteit en inclusie"
 3. unconference.jpg

  Wat is unconference?

  • 25-03-19

  Een 'unconference' of 'onconferentie' is een alternatieve vorm van een conferentie, waarbij er geen vast programma is en waarbij het verloop ervan op de dag zelf bepaald wordt door de deelnemers.

  Lees meer over "Wat is unconference?"
 4. ranking.jpg

  UMA ranking 2018: GroupM en Space op kop

  • 25-03-19

  United Media Agencies publiceerde zijn traditionele jaarlijkse rangschikkingen. Daaruit blijkt onder andere een globale omzetdaling van de aangesloten bureaus met bijna 1%, terwijl hun staff tegelijk steeg met 8% (864 FTE voor de 15 aangesloten bureaus).

  Lees meer over "UMA ranking 2018: GroupM en Space op kop"
 5. Bart Baeyens.jpg

  Opinie door Bart Baeyens: Kan mobile couponing de promo- en media paradox doorbreken?

  • 25-03-19

  Onlangs las ik voor het eerst een Harry Potter boek en het inspireerde me… op een professionele manier. Ik las namelijk “De steen der wijzen”, wat een legendarische alchemistische substantie is waarvan men geloofde dat men er gewone metalen in goud mee kon veranderen. De Steen werd tevens beschouwd als heelmiddel bij alle kwalen en voor sommigen zelfs als middel tot onsterfelijkheid. Wie zou nu niet op zoek willen gaan naar de Steen der Wijzen?

  Lees meer over "Opinie door Bart Baeyens: Kan mobile couponing de promo- en media paradox doorbreken?"
 6. Effie 30.jpg

  Deelnemen aan de Effie Awards

  • 22-03-19

  U hebt nog tot 30 maart om aan te tonen dat uw marketingcommunicatie doeltreffend is. Wacht niet langer en schrijf uw case in. 


  Lees meer over "Deelnemen aan de Effie Awards"
 7. Martine Ballegeer 2.png

  10 vuistregels voor een geslaagde bureau selectie

  • 22-03-19

  Tijdens de UBA Master Class “Agency Selection & Remuneration” liet expert-docent Martine Ballegeer met veel voorbeelden zien hoe je je reclamebureau kiest en vergoedt. De 10 tips van Martine...

  Lees meer over "10 vuistregels voor een geslaagde bureau selectie"
 8. UBATD_YJ_BELGA_018.jpg

  Record aantal deelnemers voor de UBA Trends Day 2019: bekijk hier het verslag en download de presentaties

  • 22-03-19

  Op de UBA Trends Day van donderdag 21 maart gaven 9 topsprekers hun visie op de trends van morgen binnen het brede domein van communicatie, consumer insights, merken en media. Hieronder kan u de voornaamste boodschappen lezen en de indrukken herbeleven via de presentaties van de sprekers, de foto's van het event en de artikels op sociale media. We telden een record aantal van 1.515 inschrijvingen. 

  Lees meer over "Record aantal deelnemers voor de UBA Trends Day 2019: bekijk hier het verslag en download de presentaties"

Agenda

Jobline

Over UBA

Leden