Communication Management College - Najaarscyclus 2021

De UBA Academy organiseert sinds 2008 het zeer gewaardeerde Communication Management College. Dankzij deze opleiding kunnen jonge adverteerders op korte termijn doeltreffend presteren in hun nieuwe functies.

 • Communication Management College
  Online

Sprekers

 1. Antony Slabinck

  Antony Slabinck

  Senior Digital Strategist, Invisible Puppy

  Antony Slabinck, vandaag actief als Digitaal Strateeg, voordien CEO van DigitasLBi Belgium en gepokt en gemazeld in de digitale wereld, sociale media en CRM. Hij is één van de eerste digitale entrepreneurs in België. Hij slaagt er vlot in om duidelijk de essentie van nieuwe marketingevoluties te analyseren en te evalueren op zoek naar nuttige meerwaarde. Hij toont je dat je met content marketing een stevige relatie met je klanten kan opbouwen. Als je de goede distributiekanalen inzet, kan content marketing je een communicatie-boost bezorgen.

 2. Aurore Devos

  Aurore Devos

  Head of Digital Marketing & Media Coordination Benelux, The Walt Disney Company

  Aurore vervult vandaag de functie van Head of Digital Marketing Benelux voor The Walt Disney Company. Daarenboven is ze verantwoordelijk voor de relatie en de samenwerking met het media-agentschap (Publicis). In 2014 ging ze bij Disney aan de slag, maar in de 9 jaar daarvoor verdiende ze haar sporen bij het media-agentschap Dentsu Aegis. Daar werkte ze vol passie de paid media-strategieën uit voor adverteerders als ING, BMW, VOO, Beiersdorf en Carrefour, om er maar enkele te noemen. Aurore is sinds 2016 ook digital marketing trainer aan de IHECS Academy. De ideale manier om haar ervaring en liefde voor het beroep aan anderen door te geven.

 3. Daniel Schots

  Daniel Schots

  CCO & partner, BBDO

  Na enkele jaren als account manager bij Fidelity Marketing wordt hij Account Director bij Proximity. In 2001 start hij Navajo op, het Community en Experience Marketing Bureau van BBDO, waar hij managing director was. In 2009 wordt hij managing director van het nieuwe bureau Engage BBDO. Van 2012 tot 2017 is Daniel Business Development Director voor de groep BBDO in België. Vandaag is Daniel CCO van de groep en stuurt hij de verschillende account teams aan. Hij is ook sinds 2015 President van de expertgroep “Brand Activation” binnen het ACC.  Zijn sterkste kwaliteiten : synergiën creëren door de juiste mensen samen te brengen om samen naar één doel toe te werken. Zijn favoriete quote : Alone you go fast, together you go far.

 4. Fons Van Dyck

  Fons Van Dyck

  Managing Director, Think BBDO

  Fons is Managing Director van Think BBDO, gespecialiseerd in Brand Consultancy. Hij schrijft een wekelijkse column in De Standaard. 

  Fons schreef de boeken ‘De Kracht van Wit’ en ‘Het Merk Mens’ dat in 2008 werd bekroond als meest vernieuwende marketingboek in Nederland en recent, in 2013, het boek ‘Reclame: dood of levend.’ Fons  doceert de vakken ‘Strategisch Merkenmanagement’ en ‘Marketing communicatiemanagement’ aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2009 werd hij verkozen tot Master Marketeer. En in oktober 2016 behaalde Fons zijn doctoraat in media en communicatie aan de VUB rond “the longevity of brands”. In 2019 publiceert hij zijn nieuwe boek "De onsterfelijke onderneming".

  Voor Fons bij BBDO aan de slag ging was hij van 1996 tot 2001 communicatiedirecteur bij het opstartende telecommunicatiebedrijf Telenet, waar hij verantwoordelijk was voor het merkenbeleid en de bedrijfscommunicatie.

 5. Hans Cools

  Hans Cools

  co-CEO, Moore

  Hans is CEO bij Moore Belgium. Daarvoor was hij CEO bij Sanoma Media Belgium. Hij begon zijn marketingcarrière bij Unilever. In zijn functie als Foods & Ice Cream Director bij Unilever België werd hij in 2006 verkozen tot Marketeer van het Jaar. Als ambassadeur van het marketingvak werd hij in 2007 bovendien benoemd tot Master Marketeer.

 6. Kristin Verellen

  Kristin Verellen

  Partner, Peel The Onion

  Kristin werkt op het kruispunt van organisatieverandering, menselijke ontwikkeling en innovatieve marketingcommunicatie. Met haar organisatie Peel The Onion faciliteert ze ontwikkeling- en veranderingsprocessen op het niveau van mens, organisatie en merk. Ze begeleidt leidinggevenden en hun teams om vanuit de bestaansreden van de organisatie en rekening houdend met de drijfveren van de doelgroep en het bredere veld, de toekomststrategie scherp te stellen (organisatie- en merkstrategie), en tot leven te brengen in een inspirerend verhaal (merkcommunicatie en employer branding intern & extern), in vernieuwende initiatieven (creativiteit & innovatie) en in succesvolle samenwerkings-verbanden (teamwerking & leiderschap).  Met Peel The Onion werkt Kristin al jaren samen met de UBA Academy waarvoor ze onder meer de succesvolle “360° out-of-the-box thinking” workshop faciliteert, als ook in-house briefing workshops bij de adverteerder.

  Met het vrijwillig burgerinitiatief We have the choice dat Kristin heeft geïnitieerd, worden er ter preventie van een verdere polarisering in de maatschappij interculturele cirkels aangeboden aan kwetsbare groepen onder professionele begeleiding: een nieuwe creatieve vorm van een oud ritueel dat openheid en verbinding creëert over de verschillen heen.

  Interview Kristin Verellen - UBA Master Class 'Stakeholder Engagement' - MM Brunch (2017)

 7. Naomi Osorio Galan

  Naomi Osorio Galan

  Media Operations Manager (BeLux), The Coca-Cola Company

  Naomi verliet in 2015 het IHECS met een master in Reclame en Commerciële Communicatie op zak. Tijdens die opleiding volgde ze via afstandsonderwijs ook een master in Marketing en Communicatie toegespitst op mode en luxe aan de Universidad Complutense de Madrid. 

  Ze liep 5 maanden stage als Account Executive bij Carat en werd daarvoor beloond met een vast contract als Marketing Analyst bij Deepblue, de onderzoeksafdeling van Dentsu Aegis. Enkele maanden later ging ze aan de slag bij team Carat, waar ze voor de twee entiteiten werkte, en uiteindelijk werd ze Account Manager voor klanten zoals: LVMH, Beiersdorf, Galeria INNO, Eurostar en Tesa. In 2017 nam ze deel aan de YMCE (Young Media Channel & Expert Awards), een wedstrijd die ze ook won.

  Na drie en een half jaar bij Dentsu besloot ze in mei 2018 om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij UM (IPG Mediabrands), als Account Manager voor de volledige Coca-Cola Groep.

 8. Nicolas De Bauw

  Nicolas De Bauw

  Managing Director, TBWA

  Nicolas is Managing Director bij TBWA. Met een « Master in Organization and Management » op zak, startte hij zijn carrière in 2001 bij Securitas AB waar hij « allround » Business-Unit management ervaring op deed. Maar snel werd hij geroepen door zijn ware passie. Zo begon hij in 2003 bij Y&R op Land Rover, L’Echo/De Tijd, Federale Verzekeringen, Maredsous en Danone. In 2007 werd hij actief bij Famous, eerst als Account Director op Proximus, Belgacom, Brussels Airlines en Bacardi-Martini. In 2009 werd hij verantwoordelijk voor de commerciële afdeling van het bureau en was het jongste lid van het management van Famous. In 2012 maakte hij de overstap naar TBWA.

 9. Patrick De Pelsmacker

  Patrick De Pelsmacker

  Prof. Marketing, Universiteit Antwerpen

  Patrick is hoogleraar marketing aan de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Gent. Hij geeft regelmatig colleges als gastdocent in binnen- en buitenland. Hij is een veelgevraagde gastspreker voor bedrijfsinterne vormingsprogramma’s en geeft marketingadvies aan bedrijven en organisaties.

 10. Petra De Roos

  Petra De Roos

  managing director, LDV United

  Petra zit al meer dan 50% van haar leven in het communicatievak. Ze wordt warm van merken & campagnes (mee)bouwen die de kracht hebben om de wereld een beetje beter of plezanter te maken. 

  Om fans voor een stad, voor borstvoeding of tegen zwerfvuil te maken. Om belgen aan de BBQ samen te brengen met de juiste sausjes, mensen vaker de tram of de bus te laten nemen of vleugels te geven uit een blikje. 

  De lijst merken en campagnes waar ze aan meegewerkt heeft is te lang om op te noemen, dat heb je op haar leeftijd.

  Sinds 2015 staat Petra als managing director aan het roer van LDV United, het bureau waar ze in 1997 startte als stagiaire. 

  Bij de ACC startte ze het expert center Sector Challenges op dat ze ook enkele jaren leidde. Sinds 4 jaar zetelt Petra in de Effie jury waar ze sinds 2020 vice-voorzitter is. 

 11. Sylvie Dewaele

  Sylvie Dewaele

  Media Arts Director, TBWA

  Sylvie Dewaele is een media professional met meer dan 25 jaar ervaring in de creatieve industrie. Ze begon haar carrière bij het media agentschap OMD en verhuisde na zes jaar naar Duval Guillaume om daar mediadirecteur te worden. Ze werd er door de klanten vooral gewaardeerd omwille van haar frisse en geïntegreerde benadering van de media. In oktober 2003 vervoegde ze het management van TBWA en is er verantwoordelijk voor de uitbouw van de Media Arts-strategie binnen TBWA. Gepassioneerd door merken en media, is Sylvie continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten en gidst zij haar klanten doorheen een steeds complexere wereld.


 12. Tom De Ruyck

  Tom De Ruyck

  Managing Partner, InSites Consulting

  Tom is Managing Partner & Head of Consumer Consulting Boards bij InSites Consulting. Hij ziet toe op alles wat InSites doet op het gebied van community research: thought leadership, innovatie stimuleren en business development. Daarnaast is Tom gastdocent aan de Vlerick Business School (België) & TiasNimbas (Nederland) en geeft hij tijdelijk les aan de IESEG School of Management (Frankrijk) & de EHSAL Management School (België). Hij is ook een van de oprichters en voorzitter van de Belgische onderzoeksinstelling BAQMaR. Diepgaande workshops animeren en researchevents voorzitten (o.a. voor MOA, BAQMaR, MRS & ESOMAR) zijn enkele van zijn favoriete bezigheden.

 13. Veerle De Vos

  Veerle De Vos

  Marketing Consultant & Coach, Faith in Fools

  Veerle heeft meer dan 17 jaar ervaring in de marketing- en communicatiesector als leidinggevende. Ze werkte bij Saatchi&Saatchi, Duval Guillaume en mortierbrigade. Veerle combineert haar strategisch inzicht en communicatie-expertise met haar rol als professionele coach. Die unieke mix leidt telkens weer tot een eigenzinnige en empathische aanpak met effect.

Prijzen

Deelname: 

 • 3.000 € (excl. btw) 
 • UBA-leden kunnen deze opleiding gratis volgen

Inschrijvingsvoorwaarden

 • De opleiding is uitsluitend voor adverteerders.
 • 1 deelname per jaar is gratis voor UBA-leden.
 • Leden met een lidmaatschapsbijdrage hoger dan 3.000€/jaar mogen 1 medewerker per cyclus inschrijven (2 per jaar).
 • Kandidaten mogen maximaal 3 jaar ervaring hebben in communicatie.
 • De regel is: “First come, first served”. Uit respect voor de mensen die we moeten weigeren omwille van plaatstekort, vragen we de deelnemers zich te engageren voor het volledige programma.
 • Enkel deelnemers die de 4 sessies gevolgd hebben, ontvangen na afloop een certificaat.
 • Stuur uw inschrijvingsaanvraag via e-mail naar contact@ubabelgium.be.