Legal Issues in Marketing

Hoe kan ik rekening houden met wettelijke aspecten binnen digitale marketing ?

 • Master Class
  Online
Taal: French Dutch

Sprekers

 1. Agnès Maqua

  Agnès Maqua

  Co-Managing Partner, AdaStone

  Agnès Maqua werkt als advocate aan de balies van Brussel en Parijs en is stichtend vennoot van advocatenkantoor AdaStone. Ze wordt door verschillende internationale gidsen (Legal 500, Chambers Europe, Best Lawyers, MLI enz.) geroemd om haar expertise in de mediasector.

  Agnès staat mee aan het hoofd van het team TMT & IP. Ze is gespecialiseerd in media-, reclame- en auteursrecht maar ook de bescherming van persoonsgegevens neemt een prominente plaats in haar activiteiten in. Ze staat vaak cliënten bij die actief zijn in het medialandschap – televisie, radio, pers, productie en distributie van content – om hun activiteiten uit te breiden of om ze voor de Belgische en Franse regelgevende instanties, voor de Europese instellingen en voor de hoven en rechtbanken te vertegenwoordigen.

  In die functie krijgt ze dagelijks vragen te verwerken over het vrije verkeer van diensten, de toegang tot distributieplatformen, de verwerving van en onderhandelingen over auteursrechten en naburige rechten, het collectieve beheer en de overname van content die online staat.

  Verder is Agnès bijzonder actief in de reclamesector. Ze intervenieert onder andere voor reclamebureaus, adverteerders, aankoopcentrales, overheidsbedrijven, onderzoeksbureaus en de belangrijkste beroepsverenigingen van de sector.

  Agnès geeft regelmatig opleidingen aan bedrijven uit de communicatiesector en is gastdocente aan het IHECS, waar ze de juridische aanpak van media onderwijst aan de studenten die de masteropleiding ‘Mediastudies’ volgen.

 2. Alice Portnoy

  Alice Portnoy

  Associate, AdaStone Law Firm

  Alice is advocaat bij de balie van Brussel en heeft 2 jaar ervaring in de sector media en nieuwe technologieën, met name bij distributeurs, tv-zenders, producenten en digitale spelers, alsook op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Zij staat dagelijks verschillende klanten bij als Privacy Officer en ondersteunt hen bij de implementatie van nieuwe Privacy Friendly oplossingen.

 3. Katrien Maris

  Katrien Maris

  Managing Associate, AdaStone Law Firm

  Katrien Maris is advocaat aan de balie te Brussel sinds 2014 en adviseert cliënten actief in de communicatie- en mediasector met betrekking tot intellectuele eigendomsrechten, waaronder auteurs- en merkenrechten, handelspraktijken en gereguleerde kwesties.  

 • Brand Strategy
 • Beginner
 • Advanced
 • 2022
 • Brand Strategy
 • Skills

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

 • UBA-lid | merk: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. 
 • UBA-lid | expertisepartner: € 140 (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.
 • Standaard: € 280 (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.

Deze training wordt online via Zoom gegeven. Schrijf u in om deel te nemen, u ontvangt verdere instructies per mail.