Op welke manier heeft TikTok een impact op uw social media aanpak?

Het sociale media landschap is voortdurend in beweging. Er duiken nieuwe platformen op en nieuwe manieren om content te creëren en te verspreiden, zoals TikTok. Hoe gaat u als merkenbouwer hiermee aan de slag? 

TikTok, een kanaal dat vooral bekend is van zijn grappige korte filmpjes, memes en catchy muziek. Het aantal gebruikers groeide de afgelopen jaren razendsnel. Het platform telt momenteel ongeveer 3 miljoen actieve gebruikers in België. In Europa is TikTok het derde populairste sociale netwerk. Op plaats één en twee staan respectievelijk Facebook en Instagram. 

De steeds groeiende gebruikersgroep heeft ook de aandacht getrokken van merken en adverteerders, die TikTok toevoegen aan hun lijstje van sociale netwerken waarop ze actief zijn. Niet onlogisch. Er is namelijk een contentmarketing-credo dat zegt: ‘daar zijn waar je doelgroep is’. Maar hoe ga je nu concreet aan de slag?

Tijdens de Expert Community ‘Content’ op woensdag 14 juni van 14u00 tot 16u30 bespreken we hoe TikTok’s unieke format van korte video's, user-generated content en een algoritmisch aanbevelingssysteem het social media landschap opnieuw heeft vormgegeven én hoe merken op deze verandering kunnen inspelen. 

Reeds bevestigde sprekers voor deze sessie:

  • “Waarom TikTok, wat zijn de kansen voor merken en hoe verandert dit kanaal het sociale media landschap?” : Arnaud Vanhemelryck, Global Head of TK.Lab
  • Case study Proximus met Digipolitans : Jarno Koopmans, Founding Partner, Digipolitans & Yordi Chabot, Lead Always On & Targeted campaigns
  • Survey presentation : Opportunities and Challenges of advertising on TikTok : Gabrielle Robitaille, Senior Digital Policy Manager,  World Federation of Advertisers  • 2023
  • Content
  • Media

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De UBA Expert Communities zijn geprivilegieerde momenten waarop managers en experts specifieke onderwerpen bespreken om hun merken te helpen evolueren. Deelname is gratis en exclusief voor Adverteerders UBA-leden. Het delen van ervaringen staat centraal.