Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van generatieve AI voor research?

Generatieve AI is aan zijn opmars bezig en zal ook de job van insights-, CMI- en Marketing Managers beïnvloeden en anders gaan invullen. In deze Expert Community worden opportuniteiten in kaart gebracht alsook de randvoorwaarden en watch-outs bij de exploratie en implementatie van AI voor research.  

Als CMI- of Insights Manager krijgt u waarschijnlijk vaak te horen dat generatieve AI u zal helpen bij iedere stap van uw job: desk research, onderzoeksvoorstellen schrijven, hypotheses creëren, het marktlandschap begrijpen, projectie oefeningen doen, analyses en samenvattingen formuleren, kennis delen doorheen de organisatie,…

Maar wat is generatieve AI juist? Waar staat generatieve AI op vlak van Research & Insights? Wat is reeds makkelijk in te zetten? Tegen welke grenzen lopen we (momenteel) aan en wat zijn de watch-outs?  

In deze Expert Community wordt er dieper ingegaan op de werking van generatieve AI, de relevantie ervan alsook de belangrijkste tools die nu al uitgeprobeerd en ingezet kunnen worden door Insights- en CMI managers.

Joaquim Bretcha, Director General Esomar, gaat dieper in op het standpunt van de industrie over AI in research en de acties die ESOMAR op dit gebied onderneemt.

Stijn Poffé, Partner/Senior Business Director Human8, brengt ons up-to-date over wat reeds mogelijk is met AI in research en waar insight/research managers het nu en in de nabije toekomst voor kunnen inzetten

Na afloop wordt er tijd gemaakt voor vragen, het delen van ervaringen en een gezellige babbel tijdens een broodjeslunch.

Programma

  • CMI
  • 2023
  • Research & Insights
  • Artificial Intelligence

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De UBA Expert Communities zijn geprivilegieerde momenten waarop managers en experts specifieke onderwerpen bespreken om hun merken te helpen evolueren. Deelname is gratis en exclusief voor Adverteerders UBA-leden. Het delen van ervaringen staat centraal.