Research Visual Nudging

Hoe leidt het juiste kleurgebruik in communicatie tot meer impact?

 • Master Class
Niveau: Beginner Taal: Dutch

Sprekers

 1. Karine Steculorum

  Karine Steculorum

  Partner | Creative Director, Color Navigator

  Karine Steculorum is een echte kleurenverslaafde en heeft jarenlang ervaring in het creatieve veld waar ze op internationale projecten heeft gewerkt. Ze is partner van het bedrijf Color Navigator dat gebaseerd is op “The Color Research Center”, opgericht in 1995 door Ing. Luc Van Renterghem. Samen met zijn onderzoeksteam onderzocht Van Renterghem hoe onze hersenen omgaan met kleur. Hieruit vloeide het gepatenteerde Color Navigator System dat inmiddels beschouwd wordt als een autoriteit op het gebied van kleur en neuropsychologie.

  Het is haar missie om bedrijven te helpen de impact van kleur in elk aspect te begrijpen en correct toe te passen in communicatie, ontwerpproces, producten en diensten, user experience en innovatie strategie. Hierbij heeft ze een model ontwikkeld dat toelaat het welbekende “paradox of choice” op te lossen door kleur correct toe te passen en te categoriseren.  Karine is gastdocent aan de Universiteit van Antwerpen, Hawk university Germany, Thomas Moore en Universiteit Hasselt.

 2. Wim Hamaekers

  Wim Hamaekers

  Founder, OneInchWhale

  Wim Hamaekers is een expert in consumenten en shopper gedrag en is gepassioneerd over hoe consumenten en shoppers zich gedragen en beslissingen nemen.  Dit leidde tot de ontwikkeling van methodes en aanpakken om het consumentengedrag beter te doorgronden waarmee hij 3 Esomar awards won. Wim heeft meer dan 20 jaar ervaring aan klant- en agentschapszijde.  Hij is hiernaast ook gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel, De Artevelde Hogeschool en Erasmus University in Rotterdam, en een veelgevraagd keynote speaker op internationale congressen.

  Wim Hamaekers en Jasper Scheir zijn oprichters van One Inch Whale, een insights consultancy bedrijf dat mensen en merken wil helpen relevant en duurzaam te zijn in een steeds complexere wereld.  Ze zoeken hierbij naar agile en kost efficiënte oplossingen zonder aan diepgang, nodig om gefundeerd beslissingen te nemen, te verliezen. Gezien het belang van kleur in onze beslissingen richtten ze onlangs een joint Venture Research & Visual Nudging op met Color Navigator.

 • 2023
 • Research & Insights

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

 • UBA-lid | merk: deelname is inbegrepen in het UBA-lidmaatschap. 
 • UBA-lid | expertisepartner: € 215 (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.
 • Standaard: € 430 (excl. BTW). Betaling na ontvangst van de factuur.