Effie winnaars vertellen hoe ze een hechte band met hun agency smeden

effie award.png

Een winnende Effie-case is het resultaat van sterk teamwerk tussen een adverteerder en een agency. 
Drie winnende adverteerders over wat het verschil maakt…

“Geen dag zonder iemand van ons agency bij ons” 
“Ik ben een grote believer van het idee dat je als adverteerder met je bureau aan een sterk strategisch partnership moet bouwen. Dat betekent in de praktijk dat je zeer geïntegreerd moet werken met je bureau. Er gaat geen dag voorbij zonder dat een medewerker van ons agency bij ons over de vloer komt. We willen hen echt laten begrijpen hoe onze business werkt en hoe je daar als agency mee aan de slag kan. Op die manier leg je de fundamenten voor het ontwikkelen van een echte vertrouwensrelatie en voor een samenwerking op lange termijn.” 
- Maarten Bosschem, Product Marketing Director Connectivity Telenet


“Focus, leer en denk op lange termijn 
“Voor een goede wisselwerking zijn drie elementen belangrijk: zorg ten eerste dat het heel helder is waar jullie samen naartoe werken en focus daarop. Denk ten tweede op lange termijn. Daardoor kan je keuzes maken die het mogelijk maken om de focus op dat objectief te houden. Ten derde kan de manier om het te bereiken veel vormen aannemen. Het is meestal geen recht pad. Je moet testen, leren en vanuit een voorstschrijdend inzicht gaan bijsturen.” 
- Sabien Dejonckheere, Marketing & Category Development Director Lotus Bakeries

“Overtuig samen de board” 
“Wie impact wil, moet voor een out-of-the-box uitwerking gaan. Als adverteerder moet je dan ook een open mind hebben voor de out-of-the-box voorstellen van je bureau. En als agency moet je de marketing manager ook kunnen ondersteunen om deze out of the box ideeën er bij de board door te krijgen. Er moet een goede relatie zijn met de marketing manager, maar een goede relatie met de CEO is minstens even belangrijk.” 
- Matthias Kympers, Head of Marketing LIDL

Effie is de enige organisatie die marketing communicatie ideeën beloont die écht werken. Wereldwijd en sinds 1968. De kans om een Effie Award te winnen ligt bovendien binnen handbereik. Tot welke sector u ook behoort. Want elk merk en elk type communicatie kan winnen, onafhankelijk van mediabudget. Het enige wat telt, is de bewezen impact.