Wat is… ‘Augmented Reality’?

augmented reality.jpeg

Augmented Reality -afgekort AR- voegt een kunstmatige digitale laag van informatie toe aan de reële zichtbare wereld. In de praktijk komt het erop neer dat er extra digitale content wordt toegevoegd aan wat je ziet. 

Voor AR heb je een digitaal toestel nodig om die extra informatie te kunnen zien: een smartphone, tablet, camera of een digitale bril. De toepassingen zijn zeer uiteenlopend: je kijkt bijvoorbeeld naar een tekst in een vreemde taal, en je ziet deze via AR in je eigen taal; in een supermarkt kijk je naar een product en je krijgt extra informatie of een aanbieding; in een gedrukte folder zie je een begeleidend filmpje. AR zorgt voor een versmelting van werkelijkheid en virtuele informatie. Het verschil met Virtual Reality is dat bij deze laatste technologie de gebruiker afgesloten is van de echte wereld en volledig ondergedompeld wordt in een gesimuleerde omgeving. Door de snelle technologische ontwikkelingen en de toenemende rekenkracht van smartphones worden AR toepassingen steeds populairder.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be