Wat is Marketing Automation?

iStock-524031548.jpg

Marketing automation (MA) is de techniek die gebruik maakt van verschillende geautomatiseerde systemen om specifieke online marketing acties uit te voeren. Daarbij sturen we automatisch op het juiste moment relevante content naar de gebruiker.

Het doel is voornamelijk om kwalitatieve leads te genereren en de conversiegraad te verhogen. Uiteraard kan MA ook ingezet worden om bestaande klanten te binden en voor up-sell en cross-sell scenario’s. MA is gebaseerd op het profiel van de gebruiker op basis van expliciete data (bv. gegevens die een prospect invult) en impliciete data (bv. het traceren van gedrag). De ‘triggers’ die het MA proces starten kunnen zeer divers zijn: een website bezoeken, op een link klikken, een e-mail openen, een document downloaden, enz… Vervolgens kunnen op basis daarvan diverse acties ondernomen worden: een notificatie versturen, een e-mail zenden, een lead scoring, enz… Er bestaan vandaag veel verschillende systemen voor marketing automation, elk met hun eigen specificaties. Marketing Automation wordt zowel binnen B2B als binnen B2C toegepast.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be

Content