Wat is Programmatic Buying?

Six-hands-count-from-0-to-5-against-blue-background-168252971_2122x1415.jpeg

Programmatic buying biedt via gespecialiseerde software in realtime op advertentieruimte om een specifieke advertentie te tonen aan een specifieke consument in een specifieke context.

Algoritmes analyseren, o.a. met cookies, het online gedrag van consumenten. Wanneer een consument een webpagina laadt met advertentieruimte, komt deze advertentieruimte, samen met de data van de gebruiker, realtime beschikbaar op een virtuele markt voor online advertenties. Adverteerders hebben anderzijds gedefinieerd welke campagne zij aan welk profiel van consumenten willen tonen. Wanneer zij op de virtuele markt corresponderende profielen aantreffen, bieden zij daar (automatisch) op. Uiteindelijk gaat de advertentieruimte naar de hoogste bieder. Programmatic Buying zorgt er aldus voor dat de juiste advertentie van de hoogste bieder op het juiste moment bij de juiste consument belandt. Het is een efficiënte manier om vraag en aanbod op de advertentiemarkt met elkaar te koppelen. Daarnaast is een monitoring mogelijk die toelaat om campagnes te evalueren en bij te sturen.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be