E-commerce vertegenwoordigt bijna 5% van de wereldwijde FMCG-verkoop

iStock-623826214.jpg

De online verkoop van courante verbruiksproducten nam met 30% toe tijdens de periode van maart 2016 tot maart 2017, aldus ‘Future of e-commerce in FMCG’, een rapport van Kantar Worldpanel.

 Het onderzoek toont aan dat e-commerce voortaan goed is voor 4,6% van de wereldwijde verkoop van fmcg-producten, waarmee het tot een recordniveau van 36% van zijn groei bijdraagt. Kantar Worldpanel schat dat tegen 2025 de online markt van fmcg een business van 170 miljard dollar zal vertegenwoordigen, goed voor een marktaandeel van 10%.
 
Nog volgens het onderzoek genereren de online aankopen meer trouw. Als de shoppers eenmaal begonnen zijn met online aankopen, zijn ze eerder geneigd dat te blijven doen. De shoppers blijken meestal ook een voller ‘winkelwagentje’ te hebben op het internet dan in de winkel. Nog een vaststelling: de merken die erin slagen op het online boodschappenlijstje te staan, hebben meer kans daar te blijven. De gegevens van Kantar Worldpanel tonen inderdaad dat 55% van de online shoppers dezelfde boodschappenlijst gebruiken voor al hun sessies.

Documenten

Research & Insights E-commerce & Sales