Wat is SEO?

Google-on-iPad2-screen-157727257_2125x1414.jpeg

Search Engine Optimization of SEO is -naast Search Engine Advertising (SEA)- een onderdeel van Search Engine Marketing (SEM).Het omvat het geheel van technieken waardoor een website beter gevonden kan worden door zoekmachines zoals Google. Het gaat over de organische (niet gesponsorde) zoekresultaten van de zoekmachines. 

Daarvoor moet in de eerste plaats de code van de website zoekmachinevriendelijk gemaakt worden. SEO begint met een zoekwoordonderzoek. Hiervoor bestaan verschillende tools, waarvan de Google Zoekwoordplanner de belangrijkste is. Vervolgens moeten voor elke webpagina de metadata aangemaakt worden. Sterke content leidt tot meer bezoekers, meer leestijd en meer sessies. Dit versterkt uw zoekmachine optimalisatie. De ranking in de organische zoekresultaten is eveneens afhankelijk van het aantal inkomende links van andere websites en van ‘shares’ in sociale media. Daarbij onderzoekt de zoekmachine de kwaliteit van de links: linkprofielen die gebaseerd zijn op aangekochte links of op links van lage kwaliteit worden geweerd.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be