UBA wenst u een excellent 2018

2017 was voor UBA het jaar van grote vernieuwingen. Inspireren, beïnvloeden, faciliteren en verbinden zijn onze sleutelwoorden. Onze vereniging positioneerde zich als dynamische ‘stem van de adverteerder’ in belangrijke dossiers en verleende aan de 310 actieve lidbedrijven een uitgebreide dienstverlening.

UBA introduceerde een nieuwe website met een volledig geïntegreerd en toekomstgericht CRM/CMS systeem. Dit systeem biedt vandaag meer mogelijkheden voor de gebruikers en laat toe om gerichte communicatie naar leden te sturen. We besteedden extra aandacht aan de vernieuwde website, dat intussen een succesvol publicatieplatform is voor nieuws, inzichten en opinies. Het CRM/CMS systeem vormt tevens de backbone van alle interne processen.

Ook de organisatie zelf werd aangepast waarbij Mia Venken de taak van COO op zich nam. Daardoor kreeg Chris Van Roey als CEO meer tijd om zich met inhoudelijke dossiers ten dienste van de UBA-leden bezig te houden.

En om de vernieuwing helemaal vorm te geven, verhuisde het UBA kantoor begin november naar het Buro & Design Center op de Heizel in Brussel. We beschikken nu over een mooie eigen opleidingsruimte en hebben er de ideale ruimte gecreëerd om vorm te geven aan een moderne manier van werken.

Ons vakgebied evolueert met een enorme snelheid en wordt steeds complexer. Voor merken betekent dit dat zij constant de vinger aan de pols moeten houden. Tegelijkertijd is ook de druk op budgetten en headcount bij de meeste merken hoog. Een vereniging zoals UBA, die aandacht besteedt aan onderling overleg, nieuwe inzichten biedt en een ruime dienstverlening heeft, helpt merken om bij te blijven.

In 2018 zal UBA blijven inspireren, beïnvloeden, faciliteren en verbinden. Daarbij besteden we extra aandacht aan volgende onderwerpen:

  • Er dienen zich een aantal wetgevende initiatieven aan waar UBA de belangen van de adverteerder verdedigt. Belangrijke dossiers in dit verband zijn o.a. GDPR, ePrivacy en AVMS.
  • Digitale media en adtech zijn veelbelovend, maar we staan tegelijkertijd voor een aantal uitdagingen: ad fraude, brand safety en viewability zijn enkele van de hot topics die UBA blijft opvolgen.
  • ROCI (Return on Communication Investment) is nog steeds eveneens een permanent aandachtspunt in alle dossiers. Daarbij zoeken we de goede balans tussen het realiseren van korte termijn conversie en het opbouwen van lange termijn brand equity.
  • UBA is de enige Belgische vereniging die actief werkt aan de relatie tussen adverteerders en de andere stakeholders in het communicatie-ecosysteem. Enerzijds blijft het een uitdaging om goed te communiceren met consumenten. Anderzijds is een goede samenwerking met bureaus en media de sleutel tot succes.

Samen met de inzet van de vele actieve leden en het UBA-team maken we van 2018 een nieuw succesjaar.

 

Chris Van Roey, CEO - gedelegeerd bestuurder

Philippe Wallez, Voorzitter Raad van Bestuur