Wat is een Beacon?

Augmented-reality-marketing.-Hand-holding-smart-phone-use-AR-application-to-check-information-658404

Een beacon is een klein kastje dat via draadloze technologie (Bluetooth of WiFi) toelaat om smartphones en tablets te detecteren en de juiste plaats ervan binnen een bepaalde ruimte (zowel binnen als buiten) nauwkeurig te bepalen.

Vervolgens kunnen hieraan acties gekoppeld worden en kan informatie naar de toestellen verzonden worden. Beacons kunnen ook gebruikt worden binnen apps waarbij de plaatsbepaling dan gebruikt wordt voor specifieke acties binnen de app.
Beacons hebben, vooral in een retail-omgeving, zeer uiteenlopende toepassingsgebieden. Zij kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om 'heatmaps' te creëren: zien waar je bezoekers in een winkelpunt voornamelijk naartoe gaan. Een andere toepassing is bijvoorbeeld het versturen van gepersonaliseerde informatie of van een promotieaanbieding voor een product. Of nog om de producten op je boodschappenlijstje in de winkel te vinden.
Beacons gebruiken gegevens van consumenten. Bijgevolg moet rekening gehouden worden met privacy-elementen en regelgeving zoals GDPR en e-privacy.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be