Wat is SEA?

Diversity-People_surfing.jpg

Search Engine Advertising (SEA) is -naast Search Engine Optimisation (SEO)- een onderdeel van Search Engine Marketing (SEM). Via aangekochte zoektermen bij zoekmachines wordt uw gesponsorde koppeling bovenaan of naast de organische zoekresultaten gezet.

Google is daarbij de absolute marktleider. De zoekmachine van Google gebruikt een eigen advertentiesysteem: Google AdWords en een Pay Per Click (PPC) systeem. De vertoning van het gesponsorde zoekresultaat is gratis. Je betaalt pas als de surfer op de advertentie klikt. Je bepaalt zelf waar de advertentie verschijnt door zoekwoorden te kiezen waarbij de advertentie getoond wordt. Om te voorkomen dat er vaker geklikt wordt dan het budget toelaat, is het mogelijk een maximum bedrag per dag in te stellen. Via de Google Zoekwoordplanner kan je statistische gegevens verzamelen over zoekwoorden. Je kan zelf het bereik van je campagne bepalen. Clicks, leads, conversies en andere campagne-parameters worden met web analytics gemeten. Campagnes kunnen constant geoptimaliseerd worden aan de hand van de verzamelde gegevens.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be