Wat is Phygital ?

Phygital-UB.jpg

Phygital is een samentrekking van 'physical' en 'digital'. Het verwijst naar het  samensmelten van de 'offline' met de 'online' wereld.

Het begrip wordt voornamelijk in de retail gebruikt. De touchpoints van interactie en communicatie met consumenten blijven zich uitbreiden, en marketeers streven ernaar deze verschillende kanalen naadloos te combineren. 

De consument van vandaag combineert inderdaad online en in-store ervaringen. Zo bijkt dat het merendeel van de consumenten online bronnen raadpleegt tijdens het winkelen voor extra informatie en prijzen. En omgekeerd bezoeken consumenten online shops vooraleer ze fysiek gaan winkelen. Marketeers spelen in op deze trend door de ervaringen in beide omgevingen complementair te maken. 

Phygital maakt innovatieve tools en geavanceerde technologieën beschikbaar voor het grote publiek. Het verbetert de fysieke marketingervaring van de consumenten.

Het woord phygital kan ook buiten de retail sector gebruikt worden voor elke situatie waar offline en online met elkaar in aanraking komen.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be

Data & Technology