WFA buigt zich over relaties tussen bureaus en adverteerders

iStock-856578910.jpg

Terwijl 75% van de grote internationale adverteerders momenteel bezig is met het herevalueren van de bureaupartners, geeft een nieuwe WFA-studie aan dat relaties tussen bureaus en adverteerders ook een is van 'je t'aime moi non plus'.

Volgens deze studie met als titel 'The Future of Agency Rosters' zijn zowel de adverteerders als hun bureaus niet echt tevreden met hun relatie: de gemiddelde beoordeling die adverteerders hun bureaus geven is 5,7/10, terwijl bureaus hun adverteerders gemiddeld maar 5/10 geven.

De studie geeft ook aan dat het meest gebruikelijke model op het gebied van agency management dat van verschillende bureaus is die individueel worden beheerd door de marketingdienst (81%), vóór dat van het geïntegreerde lead agency (44%) en dat van het bureau op maat dat samengesteld is uit verschillende specialisten uit dezelfde holding (39%).

Hoewel de overgrote meerderheid van de adverteerders (82%) zegt dat ze geen wereld zonder hen overwegen, wil 60% van de adverteerders het aantal bureaus verminderen.

Tegelijkertijd zegt 50% van de adverteerders dat ze het aantal specialisten waar ze beroep op doen willen verhogen. Adverteerders wijzen ook op het onvermogen van bureaus om cross-channels ROI-maatregelen te leveren om aldus de 'end-to-end' journey van de consument duidelijk te begrijpen.

Wat de bureaus betreft, houden de belangrijkste obstakels voor een effectieve samenwerking verband met de interne structuren van adverteerders (51%), slechte kwaliteit van briefings (49%), omslachtige besluitvormingsprocessen (40%) en incompetentie ( 40%). 52% van de bureaus benadrukt ook het ontbreken van een duidelijke datastrategie.

Documenten

Research & Insights Agency