Marketing gaat over emotie, niet over technologie

Screenshot 2018-07-30 11.13.23.png

In deze negende editie van Sparkle* snijden we het thema technologie voor mens en merk aan. Ofwel: wat is de impact van technologie op marketing en communicatie? Hoe kunnen we innoveren en tegelijk de menselijke emotie en beleving behouden? 

Of zoals David Levine, trendguru en spreker op de laatste UBA Trends Day, het samenvat ‘Customer first, not technology first’. Wim Vermeulen, managing director bij Dentsu Consulting, roept in deze Sparkle op om ook en vooral creatiever te zijn. Technologische ontwikkelingen mogen ons niet doen vergeten dat het bij marketing en communicatie om menselijke emotie en beleving gaat.

Dat de consument zelf aan het stuur wil zitten, bewijst bijvoorbeeld Ad’titude, een recente studie van bpost media en Deepblue. Die laat zien dat reclame die onderbreekt niet langer geapprecieerd wordt.

Maar... ook technologie kan bijdragen tot een positieve emotionele beleving, bijvoorbeeld door consumenten meer controle te geven over hoe en wanneer ze met een merk communiceren.

Laten de voorbeelden van adverteerders en agentschappen in dit nummer u alvast inspireren. UBA-leden in deze Sparkle: Procter & Gamble (Always), BMW, Nestlé (Nescafé & Nesquik), Hans Anders en Gezinsbond.

* Sparkle is een initiatief van bpost in samenwerking met UBA, ACC en BAM en speciaal gericht op marketing- en communicatiespecialisten.

Geïnteresseerd in de voorgaande edities van Sparkle? Graag Sparkle in uw brievenbus? Surf dan naar de Sparkle pagina op de bpost media website.”

Documenten

Data & Technology Content Research & Insights B2B