10 gratis exemplaren van het Creative Belgium jaarboek

CBBook-UBAmembers.jpg

De Creative Belgium Awards bestaan 35 jaar, en dat wordt gevierd met een overzichtstentoonstelling waarin de 35 jaarboeken gepresenteerd worden. "The book 2018" groepeert alle winnaars en genomineerden van de Creative Belgium Awards.

Dankzij onze samenwerking met Creative Belgium mogen wij 10 boeken gratis weggeven, exclusief voor leden van UBA.

The club is dead, long live the club
De geschiedenis van de awards begon al in 1976 met de eerste Pubprijstentoonstelling. Josephine Overeem, initiatiefneemster en oprichtster van het vakblad Pub, organiseerde deze eerste editie. De prijsuitreiking vond toen plaats in de ontvangstruimte van Bank Brussel Lambert, in Brussel. In 1980 kwam er een eerste echt jaarboek, Pub Award.

Ondertussen richtten creatieven uit diverse bureaus een eigen club op – de Creative Club. In het najaar van 1982 werd de Creative Club formeel de Creative Club of Belgium (CCB). In 2015 veranderde de nieuwe directie de naam in Creative Belgium. Jens Mortier, oprichter van mortierbrigade staat al sinds 2006 aan het hoofd van de organisatie. 

“Het zelfvertrouwen dat de Rode Duivels nu hebben, dat hadden de reclamebelgen eind van vorige eeuw ook: het gevoel van 'wij kunnen ook wereldkampioen worden’. Dat is een paar keer gelukt. En wij hopen hetzelfde van de Duivels.” 
- Jens Mortier, mortierbrigade 


'the book' én een expo 
'the book 2018' verscheen op 20 september en geeft een compleet overzicht van alle winnaars en genomineerden van het afgelopen jaar. Het boek is al elk jaar een mooi naslagwerk geweest voor de volgende generatie creatieven, en, misschien nog belangrijker, een eerbetoon aan de winnaars en merken die visie en moed hebben gehad om te investeren in creativiteit. 

“Je kan er prachtig werk in ontdekken. Sommige campagnes zijn minder bekend, andere zijn veelbesproken, hebben jullie gedeeld op social media of waren een gespreksonderwerp op café. Want hoewel reclame voor velen een vies woord blijft, zullen straffe campagnes ook mensen blijven bewegen en opinies doen vormen." 
- Isabel Van den Broeck – managing director Creative Belgium.


Creative Belgium kiest ervoor om de uitgave van "the book" te combineren met een expo. Een week lang kan je alle 35 jaarboeken inkijken, en zo een compleet overzicht krijgen van 35 jaar reclamegeschiedenis in België.

Er is ook een reel met de winnende cases, enkel met de profit merken: https://youtu.be/o2n33BOz3cg

Praktisch

EXPO: 35 YEARS OF BELGIAN ADVERTISING
21.09 – 27.09
elke dag doorlopend van 8u tot 16u
vrije toegang
Firma, Schaarbeeklei 636, 1800 Vilvoorde

THE BOOK
Uitgeverij LannooCampus
29.99 euro 
https://www.lannoo.be
Online te koop via Lannoo en bij de gespecialiseerde boekhandel.

Hoe maakt u kans op een gratis exemplaar van dit boek? Vul het webformulier in voor woensdag 3 oktober middernacht. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.