Wat is Agency Roster ?

Agency-roster.jpg

Een agency roster is een tabel van alle bureaus waarmee je als merk of bedrijf samenwerkt. Het roster geeft eveneens een overzicht van de taken en de verantwoordelijkheden van elk van de bureaus.  

De stijging in complexiteit van het marketing- en communicatielandschap gaat vaak samen met een stijging in het aantal bureaus die bedrijven aanspreken voor het creëren en implementeren van hun plannen.

Het ideale roster bestaat uit zo weinig mogelijk bureaus en zoveel als écht nodig is. De eerste krachtvector is dus 'rationalisatie': zo weinig mogelijk bureau's omdat dit de complexiteit verlaagt, de merkconsistentie verhoogt, conflicten tussen bureau's vermijdt, duplicatie in dienstverlening wegwerkt en kostenbesparend werkt. De tweede krachtvector is 'specialisatie': een extra bureau kan worden overwogen omdat zij bepaalde specialisaties beter beheersen en/of omdat zij schaalvoordelen kunnen bieden. 

Belangrijker nog dan de vraag ‘hoeveel bureaus' is of het rooster wordt ondersteund door het meest effectieve operationeel model.

Agency