Gezondheid wordt steeds belangrijker voor de shopper

iStock-1030766140.jpg

Tijdens de UBA Expert Community Research Panels presenteerde Nielsen de laatste cijfers van de biomarkt binnen Fast Moving Consumer Goods.

De vraag naar bio producten neemt toe. 59% van de Europeanen heeft inmiddels overgewicht, waardoor er meer vraag is naar gezondere producten. En met name millennials zijn vragende partij.

50% van de Belgen houdt rekening met de juiste voeding voor zijn gezondheid. 30% van de Belgen wilt meer “bio” producten in de winkel. Producten met “minder suiker”, “minder vet” en “natuurlijke” producten verschijnen steeds vaker in de winkels. Daarnaast verschijnen er nieuwe winkelformules zoals Sequoia, Färm en The Barn Bio Market.

Het waarde aandeel van “bio” (met biolabel) binnen het Nielsen universum ligt momenteel op 3,4% in Frankrijk en Nederland. In België neemt het 2,5% van de FMCG markt.

Wie is de bioshopper?
12% van de shoppers koopt actief bio (vaak koppels of jonge gezinnen). In het algemeen besteden ze meer, bio producten zijn ook iets duurder in de meeste categorieën. Private label neemt een sterke plaats in binnen het bio segment (35,6% PL share in FMCG vs 59,8% PL in bio). A-merken hebben hier nog veel potentieel.

Hoe gaat de biomarkt zich verder ontwikkelen?
Volgens een studie in Frankrijk zou de pure “bio”markt (met biolabel) nog verder kunnen groeien van 3,4% naar 11% in waarde. Daarnaast zien we de veel bredere tendens naar vegan, “gezondere” en “zonder” (suiker/vet/parabenen etc) producten.

Meer informatie kunt u vinden in de Nielsen presentatie.

Documenten

Research & Insights E-commerce & Sales