Wat is XDID?

xdid.jpg

Het acroniem XDID staat voor Cross Device Identification. Consumenten gebruiken vandaag een multitude aan apparaten en kanalen.

Ze hanteren parallel een smartphone, een tablet, een pc, een fitbit, een smart TV, enzovoort. Cookies identificeren een gebruiker op een specifiek apparaat, maar cookies zijn niet ontworpen voor een omgeving waar een gebruiker actief is op meerdere apparaten. XDID is de technologie waarbij marketeers een apparaat kunnen koppelen aan een individu. Daarbij kan men volgen hoe consumenten deze toestellen gebruiken om te navigeren tussen websites, sociale media en andere kanalen. In een martech-ecosysteem bevindt XDID zich in het datamanagement-platform (DMP).
Er zijn twee methodes: deterministische XDID en probabilistische XDID. Deterministische XDID maakt gebruik van bekende gebruikersgegevens (zoals e-mailadressen, social media logins, etc.). Probabilistische XDID maakt gebruik van een verscheidenheid aan geanonimiseerde gegevenssignalen (zoals IP-adres, browsertype, locatie en keuze van het besturingssysteem).