Wat is spatial computing?

spatial-computing-uba.jpg

'Spatial computing' verwijst naar een nieuwe trend die verder gaat dan augmented reality (AR, werkelijke omgevingen waar informatie aan wordt toegevoegd ) en virtual reality (VR, totale digitale omgevingen). Het is een verzamelnaam voor een hele reeks technologieën waarbij het digitale versmelt met het fysieke.

De nadruk ligt op de interactie tussen de gebruiker en de digitale wereld. Via oogbewegingen, handbewegingen, stem, sensors, enz… interageert de gebruiker met de computer(s) en krijgt de output eveneens via de fysieke ruimte op een natuurlijke wijze. Er is een naadloze integratie tussen de technologie en de fysieke en virtuele ruimtes, zodanig dat de hardware volledig naar de achtergrond verdwijnt en zelfs onzichtbaar wordt.
Specialisten en trendwatchers zijn ervan overtuigd dat spatial computing in combinatie met Artificial Intelligence een nieuwe revolutie teweeg brengt in de manier waarop gebruikers met technologie omgaan. De mogelijkheden zijn enorm en de technologieën worden meer en meer mainstream.

Data & Technology