Member Case PSA Groupe: Een nieuwe auto kopen? Enkel voor een testrit moet je nog de deur uit

PSA Sign.png

Wilt u een wagen kopen van de merken Peugeot, Citroën, Opel of DS Automobiles, dan kan dat voortaan helemaal online. Voor wie nu liever geen showroom bezoekt vanwege de COVID-crisis, kan dit een comfortable en makkelijke oplossing zijn.
Didier Blokland, sinds 1 april CMO Director voor Groupe PSA Belux, legt uit hoe de crisis ervoor gezorgd heeft dat het online aankoop- en beheersproces van een wagen nu volledig digitaal en veilig afgehandeld kan worden dankzij PSA Sign by itsme®.

“Afstand houden en fysiek contact vermijden is vandaag een noodzaak en elementaire beleefdheid geworden”, zegt Didier Blokland, CMO Director voor Groupe PSA Belux. “Met PSA Sign by itsme® maken we het mogelijk om een contract 100% veilig en digitaal te ondertekenen. Zo wordt het perfect mogelijk om een wagen online samen te stellen of een stockwagen te kiezen, een offerte via e-mail te ontvangen en tenslotte de bestelbon thuis te tekenen. Dit kan ook voor verzekeringsproducten, servicecontracten of naverkoopdiensten zoals onverwachte herstellingen. Zo maken we het voor de klant, maar ook voor de dealer, eenvoudiger én sneller.”

PSA Sign by itsme® bouwt verder op het succes van de gekende itsme®-applicatie, ontwikkeld door een consortium van grootbanken en de telecomoperatoren die ook ondersteund wordt in tal van officiële diensten zoals Tax-on-Web, en die door meer dan 1,8 miljoen Belgen wordt gebruikt om betalingen uit te voeren, belastingen aan te geven of officiële documenten te raadplegen en ondertekenen.

Didier Blokland: “In uitzonderlijke tijden zoals vandaag, versnelt de digitalisering van de autoverkoop. Projecten die voor de komende maanden of zelfs jaren gepland stonden, rollen we nu uit in enkele weken. De toepassing PSA Sign by itsme® werd samen met Havas Brussels ontwikkeld in minder dan 8 weken en is bovendien een première in de Belgische automobielsector. Het is hiermee een goed voorbeeld van het snelle aanpassingsvermogen en de innovatieve geest van Groupe PSA.”

Deze tool is tevens een onmisbare bouwsteen voor alle verdere ontwikkelingen op het vlak van online sales die de komende tijd zullen volgen. We verwachten op het autosalon van 2021 nog enkele mooie toepassingen van deze technologie, alles om het de klant zo gemakkelijk, en bovendien GDPR-compliant, te maken.

Of hoe sommige merken het gezegde: “Never waste a good crisis” mooi in de praktijk weten te zetten.

Heeft uw bedrijf ook een opvallende campagne bedacht die u graag met uw collega-merkenbouwers wil delen? Laat het ons weten via e-mail naar Kristin Hannon (kristin@ubabelgium.be), Sales & Loyalty Manager UBA.

 

E-commerce & Sales